Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

The Day After Tomorrow!

Μία ακόμη μεγάλη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού την τελευταία εικοσαετία απέναντι στην ΑEK.Μία ακόμη θλιβερή εικόνα σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο , όπου οπαδοί-μπράβοι τρομοκρατούν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εδώ αλήθεια δεν υπάρχει το #me_too ; Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει καθημερινά, την ,στρατηγικής σημασίας, αλλαγή της οπτικής απέναντι στο θέμα προπονητή. Και η αλλαγή αυτή λαμβάνει χώρα από τη στιγμή ανάληψης των ηνίων της ομάδας από το Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάποτε ο Ζάχοβιτς κ.α διώχνανε προπονητές , με την ανοχή του Σωκράτη Κόκκαλη , ενώ τώρα ο πολύς Φορτούνης πάει στην κερκίδα από το Μάρτινς. Η στήριξη του προπονητή Μάρτινς εμπράκτως από δύο προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντεστό  είναι και το μυστικό ,που αυτή τη στιγμή είναι δύο επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Σίγουρα δεν είναι τα 5 γκολ αυτά που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Το αποτέλεσμα για μένα είναι πλασματικό, λόγω της τεράστιας αποτελεσματικότητας , που στατιστικά δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε ματς. Επιπλέον από την Α.Ε.Κ έλειπαν 3 παίκτες που βελτιώνουν την αμυντική εικόνα της ομάδας. Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι και Σιμόες.Οι υπόλοιποι δεν κόβουν ούτε με βαλέ. Μέτριοι παίκτες που φτιάχνουν μέτριες ομάδες. Στο μεταξύ μια επιθετική τριάδα με έναν υπέροχο επιθετικό , τον πιο αδικημένο Έλληνα εξτρεμ τα τελευταία χρόνια και έναν διεθνή με την Εθνική Πορτογαλίας εξτρέμ. Επίσης,  από τη μία υπάρχει ένας προπονητής που δεν πετάει στα σύννεφα, από την άλλη ο Ισπανός που βγάζει στη σέντρα τους ποδοσφαιριστές του και κάπου στο Βορρά κάποιος με το ζόρι προπονητής που μετά από ισοπαλίες φαντάζεται νίκες. Ο κ.Μαρτινς καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ένας προπονητής που εξελίσσει συνεχώς παίκτες και μαζί την ομάδα. Τέταρτο σύστημα για φέτος και νομίζω ότι με το υπάρχον υλικό είναι και το πιο ταιριαστό για τον Ολυμπιακό. Τρία στοπερ υψηλού επιπέδου, 2 wing backs με πολλά overlaps και καλές σέντρες, 2 αμυντικά χαφ φτιαγμένα για υψηλότερα πρωταθλήματα και η επιθετική τριάδα που αναφέραμε παραπάνω. Ταπεινή μου άποψη , ότι οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να κάνουν μεγάλες υπερβάσεις και σε staff και σε παίκτες το καλοκαίρι για να αποκαθηλώσουν τον Ολυμπιακό. Ή πολύ απλά να κάνει το λάθος ο Ολυμπιακός να αφήσει τον κοουτς Μάρτινς να φύγει. Αυτά προς το παρόν.

Υ.Γ 1 Αυτό το αστείο με το Μάνταλο συνεχίζεται πέρα από την Εθνική και στην Α.Ε.Κ. Άνευρος , άοσμος και φλύαρος.

Υ.Γ 2 Μετά το επεισόδιο μεταξύ οπαδών-μπράβων και παικτών καθημερινά πείθομαι ότι δεν πρόκειται το άρρωστο Ελληνικό ποδόσφαιρο να γιατρευτεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ