Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επαγγελματική νίκη της Ολλανδίας και πρόκριση στους «16»

Χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, οι «οράνιε» πήραν αυτό που ήθελαν, κέρδισαν 2-0 την Αυστρία και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του EURO. Αγώνας που έγινε στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα του Άμστερνταμ στα πλαίσια του Γ’ Ομίλου.

 

Καλύτερη η Ολλανδία στο ξεκίνημα άνοιξε το σκορ στο 10’ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντάμφρις και μετέτρεψε σε γκολ ο Μέμφις Ντεπάι. Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε ο Ισραηλινός διαιτητής με καθυστέρηση αφού χρειάστηκε να δει τη φάση ο ίδιος στην οθόνη του VAR. Η επόμενη καλή στιγμή για τους «οράνιε» ήρθε στο 24’ με ένα πολύ ωραίο σουτ του Ντεπάι που πέρασε μόλις έξω. Μετά το 25λεπτο η Αυστρία ισορρόπησε το παιχνίδι χωρίς όμως να είναι απειλητική. Ένα πολύ δυνατό σουτ του Χιντερέγκεν από μακριά στο 35’ που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Στεκέλεμπουργκ ήταν ο,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει επιθετικά η Αυστρία. Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Ντεπάι στο 39’ που αστόχησε από πολύ κοντά.

Στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης οι Ολλανδοί έκαναν περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος. Για να φτάσουμε στο 60ό λεπτό όταν είδαμε μία πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία με κοντινό σουτ του Ντε Λιχτ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Ντεπάι. Οι Αυστριακοί προσπαθούσαν αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους. Το 2-0 έκανε στο 65’ ο Ντάμφρις μετά από κούρσα και ασίστ του Μάλεν. Ένα πολύ καλό σουτ του Αλάμπα λίγο άουτ στο 81’ ήταν η τελευταία καλή ενέργεια στον αγώνα.

Καλύτερη σίγουρα η Ολλανδία με βάθος πάγκου που δίνει τη δυνατότητα στον Φρανκ Ντε Μπουρ να προβεί σε ροτέισον την τελευταία αγωνιστική απέναντι στα Σκόπια. Η Αυστρία από την άλλη ήθελε αλλά δεν μπορούσε και θα ψάξει στο επόμενο παιχνίδι με την Ουκρανία τουλάχιστον την ισοπαλία για να νιώθει σίγουρη για την πρόκριση.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74′ Γκραβεντμπέργκ), Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65′ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (64′ Μάλεν), Ντεπάι (82′ Λ. Ντε Γιονγκ)

Αυστρία: Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (84′ Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62′ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (61′ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70′ Λαζάρο)

Βαθμολογία – 3ος όμιλος

  1. Ολλανδία 6 (5-2)

2. Αυστρία 3 (3-3)

3. Ουκρανία 3 (4-4)

4. Β. Μακεδονία 0 (2-5)

Η τελευταία αγωνιστική – 21/6, 19.00

Β. Μακεδονία – Ολλανδία

Ουκρανία – Αυστρία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ