Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη έκπληξη στον όμιλο-φωτιά!

Το πάλεψε για άλλη μία φορά η σκληροτράχηλη Ουγγαρία αλλά δεν τα κατάφερε για λίγα λεπτά να κρατήσει την νίκη-πρόκριση η οποία κατέληξε σε Γερμανικά χέρια. Ισοπαλία 2-2 στην Allianz Arena του Μονάχου σε ματς με εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων.

 

Η τελευταία αγωνιστική του 6ου Ομίλου είχε έντονες συγκινήσεις. Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο αφού το πρώτο ημίχρονο γινόταν υπό συνεχή και έντονη βροχή, οι γηπεδούχοι Γερμανοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 3’ με τον Κίμιχ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 11’ σε αντεπίθεση των Ούγγρων ο Ρόλαντ Σάλαϊ σέντραρε και ο συνεπώνυμός του Άνταμ με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Μαγυάρους. 10 λεπτά αργότερα τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά αρχικά η κεφαλιά του Χούμελς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Γκίντερ με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Γερμανία είχε την κατοχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά πέρα από τις παραπάνω ευκαιρίες δεν κατάφερε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Ούγγρων.

Στο Β’ μέρος με τη βροχή να έχει κοπάσει είδαμε έναν επιθετικό μονόλογο των Γερμανών με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση στο 66’ με εξ επαφής κεφαλιά του Χάβετζ. Η Ουγγαρία απάντησε στην επόμενη φάση με τον Σάφερ που νίκησε τον Νόιερ και έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Για να έρθει η γερμανική ισοφάριση σε 2-2 στο 84’ με σουτ του Γκορέτσκα από το ύψος του πέναλτι, τέρμα που έδωσε στην ομάδα του Γιοακίμ Λεβ την πρόκριση στους «16» του EURO και στον ίδιο παράταση στον πάγκο των «πάντσερ».

Σε έναν όμιλο-φωτιά όπως δίκαια χαρακτηρίστηκε πρωταγωνιστές ήταν τελικά και οι 4 αντίπαλοι. Οι 3…μεγάλες δυνάμεις(Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία) και η πολύ αξιόμαχη και άξια συγχαρητηρίων Ουγγαρία που πάλεψε με το σπαθί της και στα τρία παιχνίδια και κοίταξε στα μάτια τα μεγαθήρια του ομίλου.

Στη φάση των «16» προέκυψαν δύο πολύ μεγάλα ζευγάρια, Βέλγιο-Πορτογαλία και Αγγλία-Γερμανία. Αναμετρήσεις που σίγουρα θα μπορούσαν να αποτελούν και τον Τελικό του τουρνουά η καθεμιά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοάκιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (82’ Βόλαντ), Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκιντογκαν (58’ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκοσένς (82’ Μουσιάλα), Χάβερτς (67’ Βέρνερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68’ Μίλερ).
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα (88’ Νίκολικς), Κλέινχεσλερ (89’ Λόβρενσικς), Νάγκι, Σάφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (75’ Σεν), Άνταμ Σάλαϊ.

Η τελική βαθμολογία του 6ου Ομίλου:

  1. Γαλλία          5
  2. Γερμανία       4
  3. Πορτογαλία   4
  4. Ουγγαρία      2
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ