Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο… λιγότερο άστοχος πέρασε!

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό του EURO 2020 η Ισπανία πήρε την πρόκριση στην Αγία Πετρούπολη για το Final 4 του Λονδίνου απέναντι στη μαχητική Ελβετία στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με 3-1 και περιμένει να μάθει αντίπαλο από το παιχνίδι Βέλγιο-Ιταλία.

 

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με το γνωστό τους passing game και έχοντας συντριπτική κατοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν νωρίς στο 8’ το προβάδισμα όταν μετά από σουτ του Άλμπα έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια και κατέληξε στα δίχτυα του Ζόμερ που αιφνιδιάστηκε. Στο υπόλοιπο του πρώτου 45λεπτου οι μόνες καλές στιγμές ήρθαν για τους “φούριας ρόχας” στο 25’ με μια κεφαλιά του Αθπιλικουέτα που μπλόκαρε ο Ζόμερ και για τους Ελβετούς με δύο παρόμοιες προσπάθειες με τους Ακάντζι και Βίντμερ που δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο στο 34’ και το 39’ αντίστοιχα.

Στην επανάληψη είδαμε λίγα πράματα με κυριότερα μια κεφαλιά του Ζακάρια που πέρασε ελάχιστα άουτ, ένα κοντινό πλασέ του Τζούμπερ στο 64’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ισπανός τερματοφύλακας για να έρθει η ισοφάριση για τους Ελβετούς στο 68’ με τον Σακίρι μετά από ωραίο συνδυασμό από δεξιά και αδυναμία της ισπανικής άμυνας να απομακρύνει. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το 90’ το μόνο αξιόλογο ήταν η αυστηρή κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Φρόιλερ στο 77’ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Έτσι οδηγηθήκαμε μοιραία στην ημίωρη παράταση.

Εκεί οι Ισπανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά οι φάσεις που δημιούργησαν με κύριο εκφραστή τον Μορένο δεν έφεραν το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα, οι Ελβετοί άντεξαν στην πίεση και έτσι το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα λιγότερο άστοχη αποδείχτηκε η Ισπανία και με σκορ 3-1 πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Λονδίνου.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ(Εμπαμπού), Ζακάρια(101′ Σερ), Φρόιλερ, Τζούμπερ(90+2′ Φάσναχτ), Σακίρι(81′ Σο), Εμπολό(23′ Βάργκας), Σεφέροβιτς(Γκαβράνοβιτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Παού(Αλκάνταρα), Άλμπα, Μπύσκετς, Κόκε(90+1′ Γιορέντε), Πέδρι(119′ Ρόδρι), Φεράν(Οϊαρθάμπαλ), Σαράμπια(46′ Όλμο), Μοράτα(54′ Μορένο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ