Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιάνε Άντερσον: «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω»

Την εκτίμηση πως η Εθνική Ομάδα της Σουηδίας θα μπορούσε να φτάσει ακόμα ψηλότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, Γιάνε Άντερσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Σκανδιναβικής χώρας, λίγες ώρες μάλιστα πριν τον τελικό που θα αναδείξει τη νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 

Παράλληλα, ο Σουηδός εκλέκτορας δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των Έμιλ Φόρσμπεργκ και Αλεξάντερ Ίσακ για τη συνολική παρουσία τους στο Euro, ενώ τόνισε πως από εδώ και πέρα επιθυμία του είναι να ξεκουραστεί ενόψει των προκριματικών του μουντιάλ.

 

Πώς θα συνοψίζατε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

 

«Νομίζω πως καταβάλλαμε μια ιδιαίτερα καλή προσπάθεια και ένιωθα σε κάθε μας αγώνα πως κάναμε και ένα βήμα παραπάνω, θα έλεγα μάλιστα πως η καμπύλη της φόρμας μας ήταν διαρκώς ανοδική… Διατηρήσαμε τις αρχές μας που έχουν να κάνουν με τη σωστή αμυντική λειτουργία ενώ παράλληλα δείξαμε τεράστια πρόοδο και επιθετικά. Σίγουρα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω, άλλωστε αν δείτε, και στον αγώνα με την Ουκρανία ήμασταν καλύτεροι, ωστόσο στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, τα πράγματα δεν κυλάνε πάντα όπως θέλουμε. Αν θα θέλατε επίσης και μια γενικότερη άποψη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα έλεγα πως έχουμε δει όμορφα παιχνίδια τηρουμένων και των συνθηκών που προέκυψαν λόγω covid, σε κάποια γήπεδα ο κόσμος έδωσε δυναμική παρουσία στις εξέδρες, ωστόσο η προσωπική μου γνώμη, και το έχω πει από την αρχή, είναι πως δεν έπρεπε να υπάρχει διασκορπισμός των αγώνων σε τόσες χώρες, δε νομίζω πως αυτό βοήθησε εν τέλει. Αυτό όμως είναι καθαρά προσωπική μου άποψη»

 

Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ έγινε ο πρώτος Σουηδός που πέτυχε 4 γκολ σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

 

«Πράγματι ο Έμιλ τα πήγε εξαιρετικά… Έχει εκπληκτικές ικανότητες και ο τρόπος παιχνιδιού του ταιριάζει απόλυτα σε αυτά που θέλει κάθε προπονητής. Η συνεισφορά του σε όλα τα μέρη ενός αγώνα είναι εκπληκτική, φυσικά και δε μας εκπλήσσει διότι έχουμε δουλέψει καιρό μαζί του και γνωρίζουμε τα πάντα για αυτόν και το πόσο βελτιώνεται μέρα με τη μέρα χάρη στη δουλειά του. Ευελπιστούμε να συνεχίσει σε παρόμοιο ρυθμό και φυσικά τον συγχαίρουμε για την παρουσία του στο Euro»

 

Αλεξάντερ Ίσακ, άλλη μια αποκάλυψη για την Εθνική μας…

 

«Ο Άλεξ είναι εκπληκτικός! Έχει φανταστική κίνηση με τη μπάλα και μπορεί να δημιουργήσει δεκάδες επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντιπάλους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αγχώνεται λίγο γιατί βλέπει πως δε σκοράρει πολύ, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να τον ανησυχεί, όσο βελτιώνεται, θα έρθουν και τα γκολ…»

 

Πώς θα είναι το επόμενο διάστημα για τον Γιάνε Άντερσον;

 

«Θέλω να πιστεύω, ξεκούραστο… Θα αφιερώσω πολύ χρόνο στην οικογένεια μου και θέλω να περάσω μαζί της στιγμές μακριά από άγχος και ένταση, ενδεχομένως όλα αυτά να γίνουν στο Χάλμσταντ. Άλλωστε οι προετοιμασίες για τα προκριματικά του Μουντιάλ αργούν, οπότε για εμένα υπάρχει η δυνατότητα της ξεκούρασης στην παρούσα φάση»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ