Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

L’Italia chiamò (Video)

Η Ιταλία είναι από χθες η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη (ύστερα από 53 χρόνια), καθώς κατέκτησε για 2η φορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, επικρατώντας της Αγγλίας στα πέναλτι με 3-2.

 

Η ανωτερότητα της «Σκουάντρα Ατζούρα» ήταν εμφανής, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και σε όλη τη διοργάνωση γενικότερα.Παρότι το ματς ξεκίνησε πολύ στραβά με το γκολ του Σο στο 2ο λεπτό, η ομάδα του Μαντσίνι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και βρήκε τη λύση στο 67′ με τον Μπονούτσι για το τελικό 1-1.Στην παράταση δεν είχαμε τη μεγάλη φάση και κάποιο γκολ, ενώ στην διαδικασία των πέναλτι ο Ντοναρούμα (2 αποκρούσεις) και η ψυχραιμία των Ιταλών αποδείχθηκε καθοριστική απέναντι στα «τρία λιοντάρια».

Οι εκτελέσεις των πέναλτι:

Μπεράρντι (εύστοχο), Κέιν (εύστοχο), Μπελότι (άστοχο), Μαγκουάιρ (εύστοχο), Μπονούτσι (εύστοχο), Ράσφορντ (άστοχο), Μπερναρντέσκι (εύστοχο), Σάντσο (άστοχο), Ζορζίνιο (άστοχο), Σάκα (άστοχο).

 

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (118′ Φλορέντσι), Μπαρέλα (54΄Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Κιέζα (86′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ (120′ Σάντσο), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74′ Χέντερσον – 120′ Ράσφορντ), Τρίπιερ (71′ Σάκα), Μάουντ (99′ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ