Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κώστας Βελιτζέλος: Μπορούμε να αλλάξουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο αρκεί να το θέλουμε!

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Δημήτρη Δικαίο, ο πρώην προπονητής της Ρόδου Κώστας Βελιτζέλος, που αποτέλεσε πριν λίγες μέρες παρελθόν από την ομάδα του νησιού.

Ο ικανός και ανερχόμενος προπονητής, αναφέρθηκε στο πέρασμα του στην Ρόδο, την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως άμα θέλουμε μπορούμε να το αλλάξουμε, επίσης σχολίασε το Euro 2020, προσθέτοντας πως η αναδιάρθρωση πρέπει να στηριχθεί για να πετύχει.

Ο Κώστας Βελιτζέλος ξεκίνησε την προπονητική στον πλάι του Αλέκου Βοσνιάδη έχοντας αρκετές επιτυχίες, οι ομάδες που εργάστηκε ως βοηθός ήταν οι Θερμαϊκός Θέρμης, Εορδαϊκός, Απόλλων Σμύρνης, Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ ως πρώτος έχει δουλέψει σε Αναγέννηση Επανομής, Νίκη Βόλου, Μακεδονικό, Άρη Παλαιοχωρίου, ΑΠΕ Λαγκαδά, Αλμυρό και Ρόδο.

Κώστας Βελιτζέλος: «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, απαιτείται στήριξη!» | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Αναλυτικά όσα μας είπε:

  1. Καλησπέρα κόουτς μετά από δύο σχεδόν χρόνια στην Ρόδο με δύο ανόδους, δεν συνεχίζεται πείτε δύο λόγια για την πορεία σας εκεί;

Πρόκειται για μια καλή διετία, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ήρθαν δύο άνοδοι από την Γ΄ Εθνική προς την Football league, αλλά και από την Football league στην Super league 2 είχαν την δική τους αξία.

Την φετινή σεζόν όλα άλλαξαν λόγο του Covid, αφού το καλοκαίρι η ομάδα ξεκίνησε με άλλο ρόστερ, αλλά λόγο ότι το πρωτάθλημα άρχισε τον Μάρτιο έγιναν πολλές αλλαγές στο ροστερ, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την 2η θέση και την άνοδο της ομάδας, που παρόλο τις δυσκολίες που είχαμε μπροστά μας συν τις αλλαγές στο ροστερ κάνουν την επιτυχία μεγαλύτερη για την ομάδα, νομίζω χωρίς παρεξήγηση ότι η άνοδος αυτή ήταν σαν δύο πρωταθλήματα μαζί.

2. Πλέον είστε ελεύθερος για την νέα σελίδα στην καριέρα σας, είστε κοντά σε κάποια ομάδα;

Όχι δεν είμαι κοντά σε κάποια ομάδα, άλλωστε λίγες μέρες έχει που παραιτήθηκα από την Ρόδο, περιμένω τις εξελίξεις, για αυτό προς το παρών δεν υπάρχει κάποια συμφωνία.

3. Ξεκινήσατε ως βοηθός του κυρίου Αλέκου Βοσνιάδη τι έχετε κρατήσει από τότε, υπάρχει κάποιος προπονητής Έλληνας ή ξένος που παίρνετε στοιχεία; 

Ήμουν αρκετά χρόνια με τον κύριο Βοσνιάδη, είχαμε πολλές επιτυχίες σε Γ΄ Β΄ και Α΄ Εθνική, έχω κρατήσει την διαχείριση των καταστάσεων που είχε, παρακολουθώ πολλούς προπονητές, χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα, κρατώντας από τον καθένα αρκετά πράγματα όπως η τακτική τους, το στυλ παιχνιδιού τους, την σκέψη και την αντιμετώπιση των παιχνιδιών, ώστε να γίνομαι καλύτερος μέρα με την ημέρα.

4. Πως είδατε το φετινό Euro; 

Νομίζω από άποψη θεάματος ήταν το καλύτερο που έχουμε παρακολουθήσει, είχε πολλές ομάδες ενδιαφέρον που είχαν να παρουσιάσουν πολλά στοιχεία, τακτικά και μη, παραδείγματα ομάδων ήταν η Ελβετία, η Ουκρανία και άλλες.

Αυτό που μέτρησε για άλλη μια φορά περισσότερο πέρα από την τακτική,  ήταν η θέληση, η ψυχολογία και το πάθος, που έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε στο τέλος δίκαια η Ιταλία να κατακτήσει τον τίτλο.

5. Ποια η γνώμη σας για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2;

Θα ήθελα πάρα πολύ να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν ακουστεί, για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος, να μπουν σε μια σειρά οι ομάδες, να γίνεται δουλειά εντός των γραμμών, αν εφαρμοστούν όλα αυτά το ποδόσφαιρο θα αλλάξει στην Ελλάδα.

Αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την τεχνογνωσία αρκεί να τους αφήσουν.

Περιμένω με ενδιαφέρον το νέο πρωτάθλημα που πιστεύω θα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

6. Τι πρέπει να αλλάξει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; 

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε είδη να είχε αλλάξει, να μπει σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, σε οργάνωση, γήπεδα, υποδομές, ακαδημίες και άλλα.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία το 2004, έχουν περάσει 17 χρόνια από την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας , και αντί να πάμε μπροστά τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα.

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία να μην φταίνε μόνο οι άλλοι, να δούμε και εμείς τι φταίει, θέλουμε και μπορούμε να το αλλάξουμε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ