Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιστροφή του ηγέτη στο σπίτι του!

Ο Αλεξέι Σβεντ μετά από 9 χρόνια επιστρέφει στην ΤΣΣΚΑ η οποία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

 

Ο 32χρονος διεθνής Ρώσος γκαρντ (1,98μ.) θα ξαναφορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών της VTB League για τα επόμενα 2 χρόνια και θα προσπαθήσει να τους οδηγήσει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο έμπειρος και εκ των κορυφαίων σκόρερ της Ευρωλίγκας μετά από το πέρασμά του από το ΝΒΑ (Γουλβς, Σίξερς, Ρόκετς, Νικς) για 3 χρόνια γύρισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Χίμκι με την οποία αγωνίστηκε τα τελευταία 6 χρόνια. 

Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης θα έχει σίγουρα άλλο ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του σκοπεύοντας να πάει όσο ψηλότερα γίνεται και με στόχο το Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που θα γίνει στο Βερολίνο την επόμενη Άνοιξη. Αυτό φανερώνουν και τα νούμερα του Σβεντ την περσινή σεζόν όπου με τη Χίμκι είχε μέσο όρο 24 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 8.1 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής στην VTB League και 19.8 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 7.7 ασίστ μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Ο ίδιος ο παίκτης αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω πίσω στην πιο ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα. Ελπίζω να έχουμε μαζί το μέγιστο των αποτελεσμάτων. Θα δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό. Ανυπομονώ για το ξεκίνημα της σεζόν και έχω μεγάλη αγωνία να ξαναμπώ στο γήπεδο με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ.

Δείτε και την ανακοίνωση της απόκτησης του Σβεντ από την ρωσική ομάδα μέσω του λογαριασμού της στο twitter:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ