Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σ(Κέπα)σε την εστία! (Video)

Χρυσή αποδείχθηκε για την Τσέλσι η αλλαγή του Τόμας Τούχελ, δύο λεπτά πριν το ματς με την Βιγιαρεάλ για το Σούπερ Καπ πάει στα πέναλτι, περνώντας στο ματς τον κίπερ Κέπα αντί του Μεντί, για τον λόγο ό,τι είναι πολύ καλός στο να αποκρούει τις εκτελέσεις από τα 11 βήματα… και ο Ισπανός τον δικαίωσε!

 

Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Τσέλσι & η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ Βιγιαρεάλ πρόσφεραν όμορφο θέαμα στον χθεσινό τελικό για του Σούπερ Καπ, που τελικά κατέκτησαν οι «μπλε» στα πέναλτι με 6-5, χάρη στην τελευταία απόκρουση του Κέπα Αριζαμπαλάγκα.Το σκορ είχε ανοίξει με ωραίο πλασέ ο Χακίμ Ζιγές στο 27′, ενώ στο 73ο λεπτό ο Ζεράρ Μορένο ισοφάρισε με άψογο τελείωμα για το τελικό 1-1, το οποίο δεν άλλαξε ούτε στα 30 λεπτά της παράτασης.

 

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ο Ασένχο απέκρουσε το πέναλτι του Χάβερτς

1-0 για την Βιγιαρεάλ με τον Μορένο

1-1 για την Τσέλσι με τον Αθπιλικουέτα

Ο Κέπα απέκρουσε το πέναλτι του Μαντί

2-1 για την Τσέλσι ο Αλόνσο

2-2 για την Βιγιαρεάλ ο Εστουπινάν

3-2 για την Τσέλσι ο Μάουντ

3-3 για την Βιγιαρεάλ ο Γκόμεθ

4-3 για την Τσέλσι ο Ζορζίνιο

4-4 για την Βιγιαρεάλ ο Ράμπα

5-4 για την Τσέλσι ο Πούλισιτς

5-5 για την Βιγιαρεάλ ο Φόιτ

6-5 για την Τσέλσι ο Ρούντιγκερ

Ο Κέπα απέκρουσε το πέναλτι του Αλμπιόλ

Τσέλσι: Μεντί (119′ Κέπα), Ζουμά (66′ Κρίστενσεν), Σαλομπά, Ρίντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (82′ Αθπιλικουέτα), Καντέ (65’΄Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Αλόνσο, Ζιγές (43′ Πούλισικ), Χάβερτς, Βέρνερ (65′ Μάουντ).

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (58′ Εστουπινάν), Τριγκέρος (70′ Γκόμεθ), Καπουέ (70′ Γκασπάρ), Αλμπέρτο Μορένο (85′ Μορλάνες), Πίνο (91’΄ Μαντί), Μορένο, Ντία (86′ Ράμπα).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ