Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

GP Βελγίου – Qualifying: Poleman ο Verstappen, απίθανος Russell!

Σημαντική Pole Position κατέκτησε ο Verstappen στο υπό βροχή Spa. Τεράστια έκπληξη από τον Russell. Ο Βρετανός πιλότος της Williams, κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του την δεύτερη θέση σε κατατακτήριες δοκιμές. Τρίτη θέση για τον Hamilton.

Με καθυστέρηση περίπου 12 λεπτών ξεκίνησε η διαδικασία, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπληττε την πίστα.

Στο Q1, οι περισσότεροι πιλότοι επέλεξαν στην αρχή της διαδικασίας να χρησιμοποιήσουν τα βρόχινα ελαστικά, εκτός από τις δυο Williams, που επέλεξαν την ενδιάμεση γόμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά και η κατάσταση της πίστας βελτιώνονταν, οι υπόλοιπες ομάδες αναγκάστηκαν να περάσουν στην ενδιάμεση γόμα, μιας και οι δυο Williams έριχναν συνεχώς τους χρόνους, με την Βρετανική ομάδα να βάζει και τα δυο της μονοθέσια στο Q2. Από την συνέχεια της διαδικασίας αποκλείστηκαν οι δυο Haas, οι δυο Alfa Romeo, και ο Tsunoda με την Alpha Tauri.

Στο Q2, οι δυο Mercedes στα μισά της διαδικασίας, πραγματοποιήσαν διπλό pit stop, για να βάλουν φρέσκια ενδιάμεση γόμα, διότι με την χρησιμοποιημένη γόμα, απειλούνταν με αποκλεισμό από το Q3. Κατάφεραν και προκρίθηκαν οριακά στην τελευταία τους προσπάθεια. Τεράστια έκπληξη ο αποκλεισμός του Sainz και του Leclerc από την συνέχεια της διαδικασίας, ενώ ο Russell έκανε την έκπληξη και βρέθηκε στην δεκάδα.

Στο Q3, η έντονη βροχόπτωση έκανε ξανά την εμφάνιση της, με τον Vettel να διαμαρτύρεται στο team radio, ώστε να βγει κόκκινη σημαία και να διακοπεί η διαδικασία. Λίγα λεπτά μετά, ο Norris χάνει τον έλεγχο στην Eau Rouge, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να βγάλουν κόκκινη σημαία.

Με την επανεκκίνηση του Q3, ο Hamilton στην πρώτη προσπάθεια έκανε το ταχύτερο γύρο, δείχνοντας ότι θα κατακτήσει τελικά την πρώτη θέση. Η κατάσταση στη πίστα βελτιώθηκε αρκετά γρήγορα, και ο Russell ήταν αρκετά ταχύτερος, σε σχέση με την δεύτερη προσπάθεια του Hamilton, με τον πιλότο της Williams να περνά για δευτερόλεπτα στην πρώτη θέση, καθώς ο Verstappen που ερχόταν έριξε αρκετά τον χρόνο, κατακτώντας και την Pole Position.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ