Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Τσέλσι (1-1): Άντεξε με δέκα παίκτες στο Άνφιλντ!

Παιχνίδι αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων παρακολουθήσαμε στο Άνφιλτ με την Λίβερπουλ και την Τσέλσι να αναμετρούνται μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης, με το ματς να λήγει στο 1-1.

Τα γκολ των Χάβερτς, Σαλάχ έκριναν το ματς στο Άνφιλντ με την Τσέλσι να είναι εκείνη που φεύγει λίγο περισσότερο χαρούμενη από την αναμέτρηση, καθώς άντεξε την ασφυκτική πίεση της Λίβερπουλ και έπαιζε με λιγότερο παίκτη μετά την αποβολή του Τζέιμς.

Α’ ημίχρονο:

Μόλις στο 4ο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη στιγμή για την Λίβερπουλ, με τον Έλιοτ να ήταν εκείνος που απείλησε πιάνοντας ένα πολύ καλό σουτ. Η απίστευτη μακρινή μπαλιά του Άρνολντ, έφτασε στον Χέντερσον που αστόχησε από πολύ κοντά εντός περιοχής στο 9′. Η πρώτη σημαντική στιγμή για την Τσέλσι ήταν και γκολ. Η σέντρα του Τζέιμς από κόρνερ, κατέληξε στον Χάβερτς που με μια εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 20′. Στο 34′ η επέλαση του Μάουντ από την αριστερή πλευρά, έφτασε στον Λουκάκου όμως το σουτ του Βέλγου κόντραρε και μπλόκαρε ο Αλόνσο. Ένα λεπτό αργότερα ο φορ της Τσέλσι ήταν εκείνος που έβγαλε στον Μάουντ, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει και η μπάλα πέρασε κοντά στο αριστερό δοκάρι. Στο 36΄η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που βγήκε μπροστά με τον Έλιοτ να αστοχεί εντός περιοχής. Η απόφαση που θα έκρινε όλη την εξέλιξη του ματς ήρθε στο 47′ με τον Τζέιμς να κάνει χέρι, να δέχεται την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και την Λίβερπουλ να κερδίζει πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Σαλάχ.

Β’ ημίχρονο:

Δυναμικά ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ και απείλησε στο 50′ με την σέντρα του Σαλάχ να φτάνει στον Ζότα που αστόχησε. Στο 52′ το εξαιρετικό μακρινό σουτ του Φαν Ντάικ αποκρούστηκε από τον Μεντί. Τα φοβερά από απόσταση σουτ των Χέντερσον και Φαμπίνιο στο 58′ κατέληξαν κοντά από τα δοκάρια των «μπλε». Ο Μεντί κατάφερε να πει ξανά «όχι στο ξερό» σουτ του Ρόμπερτσον στο 59′ και πέντε λεπτά αργότερα ο Λουκάκου έχασε σπουδαία ευκαιρία εντός περιοχής και το ματς είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό. Η επόμενη καλή στιγμή για την Τσέλσι ήρθε στο 84′ από τον Κόβασιτς με τον Άλισον να αντιδρά, ενώ η Λίβερπουλ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα απείλησε με τον Σαλάχ του οποίου το σουτ ήταν αδύναμο.

Ενδεκάδες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλόπ): Αλισον – Αλεξάντερ – Άρνοντλ, Ρόμπερτσον (86′ Τσιμίκας), Φαν Ντάικ, Μάτιο – Φαμπίνιο, Ελιοτ, Χέντερσον( 74′ Τιάγκο) – Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (43′ Ζότα).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (87′ Τσαλόμπα), Καντέ (46′ Τιάγκο Σίλβα), Αλόνσο, Μάουντ, Λουκάκου, Χάβερτς (46′ Κόβασιτς)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ