Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η δουλειά από πότε είναι ντροπή;

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον πρώην διεθνή παίκτη, Γιώργο Ανατολάκη να μεταφέρει ως Κουριερ ανταλλακτικά αυτοκινήτου σε ένα σπίτι στην Αθήνα.

Όλοι έσπευσαν να κρίνουν και να κατακρίνουν τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Από πότε θεωρείται υποτιμητική η δουλειά ενός ανθρώπου; Δηλαδή ο Κύριος Ανατολάκης για να μην χάσει το ‘Prestige’ που είχε και έχει ακόμα, πρέπει να αφήσει τον ευατο του αλλά και την οικογένειά του χωρίς τα βασικα είδη που χρειάζονται για τον βιοπορισμό;

Δηλαδή τι πρέπει να κάνει; Να παρακαλέσει ή να πάρει την άδεια όλων μας για να κάνει κάτι που είναι τελείως τίμιο και ανδρικό;

Το ότι δεν πτοήθηκε από τις δυσκολίες που επιφυλάσσει για όλους μας η ζωή και συνέχισε να προσπαθεί, αυτό δείχνει την ψυχική δύναμη αλλά και την πνευματική οξυδέρκεια που διαθέτει αυτός ο άνθρωπος.

Όλοι θα έπρεπε να τον έχουμε ως παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διασύρει ένα άτομο που δεν κάνει κάτι μεμπτό και απλά εργάζεται με σκοπό να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Όλοι κάνουμε λάθη και όλοι πληρώνουμε για αυτά. Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να ανακάμψει και να βρει την δύναμη να συνεχίσει να πορεύεται στην ζωή ακάθεκτος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον Γιώργο Ανατολάκη διότι μας θυμίζει ότι ο κόσμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και σίγουρα όχι ουτοπικός.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ