Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

F1: Mε τους ίδιους οδηγούς η Aston Martin και το 2022

Η Άστον Μάρτιν ανακοίνωσε ότι οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ θα αποτελούν το οδηγικό της δίδυμο και για τη σεζόν του 2022 της Formula 1.

Πρόσφατα, είχαν προκύψει διάφορες εικασίες, λόγω της καθυστέρησης της ανακοίνωσης ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα παραμείνει στην ομάδα της Άστον Μάρτιν.

Το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει, προβλέπει ότι πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι (ενδεχομένως απόδοσης, μεταξύ άλλων) και από τις δύο πλευρές για να ανανεωθεί.

Οι συγκεκριμένοι όροι έχουν ημερομηνίες προθεσμίας μετά από την οποία μπορεί να ανανεωθεί το συμβόλαιο για μια περαιτέρω σεζόν. Η παραμονή του Στρολ στην ομάδα του πατέρα του, Λώρενς, ήταν δεδομένη.

Ο Γερμανός 4τράκις πρωταθλητής, που θα εισέλθει στη 15η πλήρη σεζόν του στη Formula 1 το 2022, και έχει ήδη χαρίσει φέτος στην Άστον Μάρτιν το πρώτο της βάθρο, δήλωσε: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη νέα γενιά αυτοκινήτων της Formula 1. Η εμφάνισή τους είναι πολύ διαφορετική και οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί θα πρέπει μας δώσουν αυτοκίνητα που μπορούν να αγωνιστούν πολύ πιο κοντά μεταξύ τους απ’ ό,τι συνέβαινε πρόσφατα».

«Πιο συναρπαστικοί αγώνες θα είναι θετικό στοιχείο τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους οπαδούς. Οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που κάθε ομάδα θα ξεκινήσει από μια νέα αρχή, οπότε θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς στην Άστον Μάρτιν. Πιστεύω στη δύναμη της νέας και αναπτυσσόμενης ομάδας μας, οπότε ανυπομονώ ήδη για το 2022».

Από την πλευρά του, ο Καναδός πιλότος δήλωσε: «Την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσω την έκτη χρονιά μου στη Formula 1, μαζί με τον ομόσταυλό μου Σεμπάστιαν. Ξεκινήσαμε αυτήν την πορεία με την Aston Martin και ανυπομονώ να συνεχίσω το ταξίδι μαζί του την επόμενη χρονιά».

«Δεν έχουμε πετύχει αυτό που θέλαμε να κάνουμε φέτος, αλλά αυτό έχει ενισχύσει τη δίψα και το κίνητρό μας για επιτυχίες την επόμενη σεζόν. Τώρα, με το κύρος και την υποστήριξη της Άστον Μάρτιν και τους λαμπρούς νέους σπόνσορες-συνεργάτες που έχει προσελκύσει μια τέτοια διάσημη εταιρεία, είμαστε σε καλή θέση να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας το 2022».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ