Νίκησε στο Βέλγιο η Ελλάδα

851

Με νίκη 27-29 στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (2023) και υπό το βλέμμα περίπου 1.500 θεατών ξεκίνησε η Εθνικής Ελλάδος Χάντμπολ των Ανδρών. Η γαλανόλευκη αποστολή αντιμετώπισε to βράδυ της Τετάρτης, την 82η ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης στην πόλη Χάσελτ του Βελγίου.

Η Εθνική ξεκίνησε νωχελικά την αναμέτρηση απέναντι στους Βέλγους αλλά με το πέρασμα του χρόνου πήρε τα ηνία του παιχνιδιού πηγαίνοντας για το ημίχρονο με το υπέρ σκορ 12-14 .

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα(Ομοσπονδιακός προπονητής) πιέστηκε από την Εθνική Βελγίου μένοντας για κάποια λεπτά πίσω στο σκορ. Όσο το παιχνίδι όδευε προς το τέλος και συγκεκριμένα 15 λεπτά πριν την λήξη, η Ελλάδα παίρνει κεφάλι και αποκτά διαφορά έως τεσσάρων (4) τερμάτων.

Η λήξη της αναμέτρησης βρίσκει την Ελλάδα να πανηγυρίζει την πέμπτη της νίκη απέναντι στο Βέλγιο σε εννέα επίσημα παιχνίδια έχοντας χάσει τρεις φορές ενώ μοιράζονται από μια ισοπαλία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδος ,Γιώργος Ζαραβίνας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον γαλανόλευκο πάγκο ενώ ο συνάδελφος του Yerime Sylla (Εθνική Βελγίου) την πρώτη του ήττα . Με τον Γάλλο προπονητή να αναλαμβάνει την ομάδα λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Ελλάδα καθώς στις 24 Οκτωμβρίου (Κυριακή) η Βελγική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την λύση συνεργασίας με τον Arnaud Calbry.

Μετά την χθεσινή νίκη και τους δύο βαθμούς η Ελλάδα μοιράζεται την πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Τουρκία η οποία νίκησε το Κόσοβο με 25-23 . Αναφορικά με τα στατιστικά στην πρώτη λίστα των σκόρερ της 1ης αγωνιστικής βρίσκεται το όνομα του Δημήτριου Τζηρά. Με τον παίχτη της ΑΕΚ σκοράρει 10 φορές ενώ ο δεύτερος της σχετικής λίστας είναι ο Biçer Görkem (Τουρκία) με 7 τέρματα.