Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκπληκτική η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals! (Video)

Θριάμβευσε η Μαρία Σάκκαρη στην Guadalajara απέναντι στην Σαμπαλένκα κερδίζοντας με 2-1(7-6,6-7,6-3 σετ).Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε περίπου 3 ώρες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κλείδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Στην πρώτη παρουσία Ελληνίδας στους τελικούς της WTA γράφτηκε ιστορία με το no.6 κόσμου να περνά τον όμιλο ως 2η πίσω από την Bandosa.

Το παιχνίδι ήταν από τα καλύτερα του φετινού τουρνουά με τις 2 τενίστριες να παραδίδουν ψυχή τε και σώματι στο court.Στο 1ο σετ η Μαρία ξεκίνησε ιδανικά πετυχαίνοντας break μόλις στο 1ο game του αγώνα με την Λευκορωσίδα να απαντά άμεσα παίρνοντας το πίσω.

Μάλιστα η απόδοση της Σαμπαλένκα ανέβηκε κατακόρυφα με τo no.2 κόσμου να φτάνει σε σημείο να σερβίρει για να ”κλείσει” το σετ με την Σάκκαρη όμως να αρνείται να χάσει και να στέλνει το ματς στο tie-break όπου κέρδισε με 7-1.

Να σημειωθεί βέβαια το γεγονός ότι η Λευκορωσίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε 19 διπλά λάθη, που σίγουρα την περιόρισε όσον αφορά τις πιθανότητες νίκης της .Παρόλα αυτά είχε πολλές ευκαιρίες να κλείσει σετ υπέρ της .

Το 2ο σετ ξανά είδε το no.2 κόσμου να είναι μπροστά με 5-4 και να σερβίρει για το σετ και την Ελληνίδα ξανά να αρνείται την ήττα παίρνοντας πίσω το break.Για ακόμη μία φορά οδηγήθηκε το ματς σε tie break αυτή τη φορά όμως Η Σαμπαλένκα είχε τον πρώτο λόγο κερδίζοντας με 8-6 .

Το decider set μόνο καλά δεν ξεκίνησε για την Μαρία Σάκκαρη με την αντίπαλο της να φτάνει να προηγείται με 3-1 game.Η συνέχεια όμως ήταν απίστευτη με το no.7 να παίρνει 5 συνεχόμενα game (!) και να κλείνει το ματς μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο court.

Στα ημιτελικά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει το φαβορί για τον τίτλο Αννέτ Κονταβέιτ

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ