Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόκριση με την ψυχή στο στόμα!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του επικρατώντας με 2-0 της αδύναμης Λίνκολν στην Τούμπα πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa Conference League.

 

Ένας μέτριος και άνευρος ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη με μεγάλο σκορ για να είναι σίγουρος σε περίπτωση επίσης νίκης της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Κοπεγχάγη, δημιούργησε μετά το πρώτο 15λεπτο τις προϋποθέσεις να πετύχει κάποιο τέρμα. Κάτι που κατάφερε στο 18’ με τους δύο μοναδικούς ορεξάτους παίκτες του, τον Σίντκλεϊ που σέντραρε και τον Ζίβκοβιτς που σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 1-0. Η πρώτη και τελευταία απειλή στο παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 20’ από απευθείας φάουλ του Γουόκερ που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Για να ακολουθήσουν δύο σουτ των Μουργκ και Αουγκούστο στο 28’ και 30’ αντίστοιχα μέσα από την περιοχή τα οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Το σκορ θα μπορούσε σίγουρα να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ήταν φανερή η έλλειψη ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης από πλευράς γηπεδούχων που δεν ολοκλήρωσαν τις φάσεις που δημιούργησαν με τις έστω στοιχειώδεις τελικές προσπάθειες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει στο 55’ το 2-0 με κεφαλιά του Σβαμπ μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς. Στο υπόλοιπο διάστημα ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος με μοναδική καλή στιγμή μια τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μπίσεσβαρ στο 87’ που από πολύ κοντά δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα.

Το τελικό 2-0 του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου από την Κοπεγχάγη επίσης με 2-0 στη Δανία έδωσε την πρόκριση στην ελληνική ομάδα στη φάση των «32» του Europa Conference League. Μια πρόκριση που ήρθε ως βάλσαμο σε μία περίοδο έντονου ντεφορμαρίσματος αγωνιστικού και ψυχολογικού αλλά και μεγάλης εσωστρέφειας του Δικεφάλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61′ Λύρατζης), Κρέσπο, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74′ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Ντόουγκλας (67′ Μπίσεσβαρ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (67′ Άκπομ).

Λίνκολν: Κόλεϊνγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72′ Καραλέρο), Γουόκερ (65′ Οκράν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78′ Αράιζα).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ