Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άνετη επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Αίαντα (3-0)

Η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Αίαντα Ευόσμου για την 14η αγωνιστική της Volley League Γυναικών, επικρατώντας με άνεση (3-0 σετ).

Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ στη πρεμιέρα του β’ γύρου για το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δεν βρήκε ισχυρή αντίσταση από τις φιλοξενούμενες και επικράτησε με σκορ 3-0.

Οι “κιτρινόμαυρες” θέλησαν να βγάλουν αντίδραση μετά την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό και το έκαναν με το καλύτερο τρόπο, έχοντας ένα εύκολο απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Nωρίς νωρίς η ΑΕΚ έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κατάφερε να πάρει εύκολα ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (5-1) και να βάλει από την αρχή δύσκολα στις φιλοξενούμενες. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το σκορ έφτασε στο 11-2 και στη συνέχεια έγινε 12-4. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση έχασε έδαφος και επέτρεψε στην ομάδα του Αίαντα να μειώσει στο 12-8. Οι δύο ομάδες είχαν τα σκαμπανεβάσματα τους με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 21-14. Εν τέλει η Ένωση κατέκτησε το πρώτο σετ με διαφορά 9 πόντων (25-16).

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο το οποίο παρακολουθήσαμε. ΑΕΚ και Αίας πήγαιναν χέρι-χέρι, με την ομάδα του κυρίου Αρσενιάδη όμως να μην χάνει το προβάδισμα. Αυτό άλλαξε στο 10-11, με τις φιλοξενούμενες να ανατρέπουν μια διαφορά 2 πότων (11-9), που είχε χτίσει η ΑΕΚ. Aμέωσως, όμως τα “κιτρινόμαυρα” κορίτσια έβγαλαν αντίδραση και πήραν απότομα ένα μεγάλο προβάδισμα, φτάνοντας το σκορ στο 17-12. Τα εύστοχα μπλοκ και τα δυνατά χτυπήματα της Τερέλ στο σερβίς, οδήγησαν την ΑΕΚ στην επικράτηση με σκορ 25-15.

Το τρίτο και τελευταίο σετ, όπως αποδείχτηκε ήταν τυπικής διαδικασίας. Η ΑΕΚ απέκτησε από νωρίς προβάδισμα τριών πόντων (4-1), το οποίο στη συνέχεια έγινε 8-2. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δεν σταμάτησε εκεί και ανέβασε το προβάδισμα πολύ γρήγορα στους 9 πόντους (14-5). Το σετ φαίνεται πως τελειώσει πια όταν η Ένωση έκανε το 18-7 και εν τέλει ολοκληρώθηκε με σκορ 25-13.

Έτσι οι “κιτρινόμαυρες” πήραν ένα σημαντικό τρίποντο για την συνέχεια, παραμένοντας στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά ο Αίας Ευόσμου έμεινε τελευταίος με μόλις 4 βαθμούς.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης στην επίσημη σελίδα της Volley League Γυναικών ΕΔΩ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ