Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κατάρα της ΑΕΚ συνεχίζεται – “Διπλό” του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Συνεχίζεται η κατάρα που θέλει την ΑΕΚ να μην νικά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων – Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ.

Η Ένωση φιλοξένησε τον ΟΦΗ για τη 15η αγωνιστική της Super League Interwetten και γνώρισε την ήττα από τους Κρητικούς με σκορ 1-2 – Στο -11 η απόσταση από τον Ολυμπιακό που απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Από την άλλη ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά των Play Off, φτάνοντας τους 22 βαθμούς και την 5η θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Την διαφορά για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια έκανε ο Καμάου, μιας και με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έβαλε το γκολ, που έδωσε την νίκη στους Κρητικούς. Μοιραίος για την ΑΕΚ ο Άμραμπατ που αστόχησε σε πέναλτι λίγο πριν το φινάλε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να κλέβει στο ύψος της μεσαίας γραμμής, να φτάνει στη περιοχή του Τσιντώτα, αλλά ο Τοράλ αστόχησε στο 2ο μόλις λεπτό. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε πολύ σύντομα στο 3′. Η εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου έφτασε στον Τζαβέλλα, με την κεφαλιά του τελευταίου να καταλήγει εκτός.

Η πίεση της Ένωσης συνεχίστηκε με τον Τσούμπερ να πασάρει κάθετα στον Αραούχο, αλλά ο Αργεντινός δεν βρήκε στόχο εκτός ισορροπίας στο 8′. Με αυτόν το ρυθμό λοιπόν το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Μάνταλος πάτησε περιοχή, έβγαλε στον Βράνιες που από κοντά πλάσαρε για το 1-0 της ΑΕΚ στο 15′. Ένα ακριβώς λεπτό αργότερα, το μακρινό σουτ του Τσούμπερ κατέληξε άουτ, ενώ η προσπάθεια του Αραούχο στο 18′ σταμάτησε στον Επασί.

Η καταπληκτική ανάπτυξη των παικτών του ΟΦΗ οδήγησε στην ισοφάριση. Μετά από ένα γρήγορο build up, η μπάλα κατέληξε στον Μαρινάκη και από εκεί στον Λάμπρου, με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι για το 1-1 στο 23′. Η καλύτερη στιγμή για τους Κρητικούς μετά το γκολ ήρθε στο 29′. Ο Λάμπρου βγήκε εντυπωσιακά στην κόντρα επίθεση, έβγαλε στον Τοράλ, αλλά εκείνος αστόχησε από πολύ κοντά.

Ήταν φανερό πως η ισοφάριση ανέβασε την αυτοπεποίθηση των Κρητικών που κυκλοφορούσαν όμορφα τη μπάλα, ενώ η Ένωση φάνηκε νευρική με μόνη σημαντική ευκαιρία μετά το ημίωρο το σουτ του Σιμόες στο 36′ που πέρασε εκτός. Έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο στην αναμέτρηση με τις δύο ομάδες στο 1-1.

Η πρώτη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν για την ΑΕΚ, με τον Αραούχο να είναι άτυχος και η μπάλα να περνά λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 46′. Αμέσως μετά ο Σιμόες, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ κάνοντας το 2-1, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μιας και ο Βράνιες που επηρέασε τη φάση ήταν offside.

Μετά την αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο και το μπλοκάρισμα του Επασί στο 53′, ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος. Το μακρινό σουτ όμως του Ντε Γκουζμάν αποκρούστηκε από τον Τσιντώντα. Ο Ολλανδός μέσος του ΟΦΗ απείλησε ξανά με τον ίδιο τρόπο και στο 57′, αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο, μετά το καταπληκτικό τάκλιν του Λάμπρου στον Μισελέν.

Η είσοδος του Καμάου αποδείχτηκε “χρυσάφι” για τους Κρητικούς. Μέσα σε δύο λεπτά μπήκε στη περιοχή της Ένωσης και νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-2 στο 60′, δικαιώνοντας ταυτόχρονα τον Νίκο Νιόπλια. Το γκολ των φιλοξενούμενων έφερε πολλές αλλαγές στην ΑΕΚ, η οποία από εκείνο το σημείο αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-2,  έχοντας Ανσαριφάρντ και Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς συνεχίστηκε με την πολύ καλή πάσα του Άμραμπατ που έφτασε στον Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ του Ιρανού κόντραρε στα σώματα στο 70′. Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 74′, με τον Καστάνιος στην αντεπίθεση. Δώδεκα λεπτά αργότερα το χέρι του Μπαλογιάννη έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ και την ευκαιρία για την ισοφάριση. Ευκαιρία που εν τέλει δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ ο Άμραμπατ στο 87′.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης μετά το άστοχο πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και έτσι είχαμε λήξη με το σκορ στο 1-2 για τους Κρητικούς.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν (65′ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (65′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77′ Γκαρσία), Άμραμπατ, Μάνταλος (65′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84′ Γέφτιτς), Αραούχο

ΟΦΗ: Επασί, Πασαλίδης, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν (58′ Καμάου), Λάμπρου (65′ Τσιλιανιδης), Τοράλ (77′ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (65′ Καστάνιος).

Διαιτητής: Κουμπαράκης Βοηθοί: Δημητριάδης, Σινιοράκης 4ος διαιτητής: Παπαδόπουλος VAR: Τζοβάρας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ