Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΟΦΗ – ‘Αρης (0-2): Ο ΟΦΗ το πάλεψε, ο Άρης πήρε την πρόκριση…

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε απόψε ( 23/12) τον Άρη στο « Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για τον επαναληπτικό αγώνα ενόψει των «16» του  κυπέλλου Ελλάδας.

Αν και ο ΟΦΗ το προσπάθησε και έπαιξε καλύτερα από τον Άρη μέσα στην έδρα του, έχασε την πρόκριση. Ο Άρης πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλου νικώντας συνολικά τον ΟΦΗ  με 5-1.

Το παιχνίδι:

O OΦΗ μπήκε αποφασισμένος να σκοράρει και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλου. Στο 5ο λεπτό ο Καμάου πήρε τη μπάλα πέρασε από όλους και πάσαρε στον Τοράλ, του οποίου όμως την επίθεση έκοψε ο Τζέγκο, ο οποίος πάνω στην προσπάθεια του να σταματήσει την επίθεση του Τοράλ τον χτύπησε με αποτέλεσμα ο Ισπανός παίκτης του ΟΦΗ να χρειαστεί ράμματα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά τον Άρη στο 9′ με τον Μαρινάκη ο οποίος πάσαρε στον Καστάνιους εκείνος έβγαλε την κεφαλιά, αλλά απομάκρυνε με γροθιές ο Κουέστα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση με τον Μπράμπετς όμως ήταν μη αποτελεσματική καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ασταμάτητοι και ο Καστάνιους στο 19′ έκανε τη δική του ατομική προσπάθεια, έκλεψε τη μπάλα και με ταχύτητα ξέφυγε από τους αντιπάλους του, πάτησε περιοχή, αλλά εκεί τον έκοψε ο Μπράμπετς.

Στο 44′ ο Μεγιάδο αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα  μετά από έλεγχο του ρέφερι στο VAR για αντικανονικό χτύπημα στον Καμαρά και ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες. Στο β’ ημίχρονο ο Άρης κέρδισε πέναλντι που έγινε από τον Μαρινάκη και έκανε το 0-1, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση, με τον Γκάμα στο 49′ .

Στο 53′ ο Σάσα εκτέλεσε ένα φάουλ όμορφα και η μπάλα για λίγα χιλιοστά πέρασε άουτ. Στο 57′ οι γηπεδούχοι θέλησαν να βγουν ξανά στην αντεπίθεση. Ο Τοράλ έκανε κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως επενέβη  άμεσα ο Κουέστα μαζεύοντας τη μπάλα.

Στο 2ο ημίχρονο ο Άρης παρουσιάστηκε καλύτερος και έπαιξε πιο απειλητικά καθώς είχε πέσει η ψυχολογία των γηπεδούχων αλλά ήταν και κουρασμένοι αφού έπαιζαν με 10 παίκτες από το 44′. Ο Καμαρά έκανε το 0-2 στο 81′. Στον 91′ οι φιλουξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ματίγια, η μπάλα βρήκε τον Τζέγκο  οποίος σούταρε δυνατά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ο ΟΦΗ δεν απείλησε ιδιαίτερα στο 2ο μέρος, προσπάθησε όμως μέχρι και το τέλος, αλλά πήρεβ την πρόκριση ο Άρης με τελικό σκορ 5-1.

Συνθέσεις: 

ΟΦΗ: Βάντερμαν, Μαρινάκης, Καμάου ( Λάμπρου 63′ ), Βούρος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης ( Γιάννου 63′ ), Τοράλ ( Κοροβέσης 68′), Μεγιάδο, Κστάνιους ( Στάικος 63′), Ντε Γκούσμαν, Μπαλογιάννης

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκανέα, Φαμπιάνο ( Μπεναλουάν 76′), Μπράμπετς, Τσέκο, Εντάγιε ( Ματίγια 64′), Σάσα, Γκάμα ( Λόπεζ 75′), Ιτούρμπε ( Λούμορ 64′), Καμαρά ( Μαρμαρίδης 85′)

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ