Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με το δεξί στο 2022 η Σίτι

Χωρίς απώλειες πέρασε η Μάντσεστερ Σίτι και από το Έμιρεϊτς όπου επικράτησε με ανατροπή της φορμαρισμένης Άρσεναλ με 1-2 και αύξησε τη διαφορά από τη 2η θέση στους 11 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από την Τσέλσι.

 

Την 11η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Premier League πέτυχαν οι «πολίτες» με θύμα τους αυτή τη φορά την Άρσεναλ μέσα στο Έμιρεϊτς και συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς τον τίτλο.

Το πρώτο σημαντικό παιχνίδι για τη νέα χρονιά στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής τα είχε όλα, δύναμη, πάθος, ένταση, πέναλτι, αμφισβητούμενες φάσεις, αποβολή. Είχε και έναν… Άγιο Βασίλη που ακούει στο όνομα Ρόδρι και ο οποίος έδωσε το δώρο της νίκης στις καθυστερήσεις στους φιλοξενούμενους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο καλές ευκαιρίες για τη Σίτι, με τους Ζεζούς στο 4’ και Ντίαζ στο 14’ να μην ευστοχούν με κεφαλιές από καλή θέση. Για τη γηπεδούχο Άρσεναλ ο Μαρτινέλι στο 16’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον από κοντά, κάτι που έκανε ο Σακά στο 31’ στην απέναντι εστία με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για τους «κανονιέρηδες». Ο Μαρτινέλι και πάλι στο 39’ και το 42’ δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, αφού στην πρώτη περίπτωση έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Έντερσον, ενώ στη δεύτερη το πλασέ του έφυγε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κερδισμένο πέναλτι για τη Σίτι στο 54’ μετά από τράβηγμα του Τζάκα στον Μπερνάρντο Σίλβα εντός περιοχής και τον Μαχρέζ να το εκτελεί εύστοχα ισοφαρίζοντας για τους πρωτοπόρους της Premier League. Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της Σίτι ο Άκε πρόλαβε την μπάλα πάνω στη γραμμή και κράτησε το 1-1 με τον Μαρτινέλι στη συνέχεια της φάσης να σημαδεύει το δοκάρι στη ανυπεράσπιστη εστία των «σίτιζενς». Στην επόμενη φάση και σε ένα ανύποπτο μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου στον Γκαμπριέλ Ζεζούς ο αμυντικός της Άρσεναλ Γκαμπριέλ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο διάστημα. Η Σίτι στη συνέχεια πίεσε για να κάνει την ολική ανατροπή, κάτι που πέτυχε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με χρυσό σκόρερ τον Ρόδρι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε γέμισμα του Ντε Μπρόινε και πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας άλλους 3 βαθμούς στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Οι «πολίτες» μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη έφτασαν τους 53 βαθμούς και περιμένουν το αυριανό ντέρμπι Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30) για να δουν αν θα μειωθεί το προβάδισμα των 11 βαθμών που έχουν αυτή τη στιγμή από τη 2η θέση.

Οι ενδεκάδες

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ραμσντέιλ, Τομιγιάσιου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τιέρνι, Παρτέι, Τζάκα, Σακά, Έντεγκαρντ, Μαρτινέλι, Λακαζέτ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κάνσελο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζεζούς

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ