Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Η αναγέννηση” του Εράλ Τσουλχάι μέσω της Δόξας Ασσήρου

Κατά τη διάρκεια της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς από τον περασμένο Αύγουστο που πήρε μεταγραφή στη Δόξα Ασσήρου μέχρι και σήμερα που υπάρχει μια μικρή διακοπή δύο εβδομάδων στην Ε.Π.Σ.Μ λόγω της πανδημίας και της έξαρσης των κουσμάτων, δεν διέψευσε κανέναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ασσήρου. Ο λόγος για τον 23 ετών κεντρικό αμυντικό Εράλ Τσουλχάι, το νέο καλοκαιρινό απόκτημα της Δόξας Ασσήρου. Αν και μόλις στα 23 του χρόνια (17/3/1999), ο Εράλ έχει προλάβει να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και ομάδες όπως η Νίκη Βόλου, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, η Βέροια και η Δόξα Κάτω Καμήλας.


 

Έχουμε λοιπόν την τιμή να φιλοξενούμε στον “Αθλητικό Κόσμο” τον ποδοσφαιριστή της Δόξας Ασσήρου Εράλ Τσουλχάι ο οποίος μας μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

 

Όσον αφορά τον άνθρωπο που κινήθηκε το καλοκαίρι για την απόκτησή του και αυτός που πίστεψε στον ίδιο μας είπε :

«Μέσω μιας οικογενειακής φιλίας προέκυψε το ενδεχόμενο να παίξω ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη και τη Δόξα Ασσήρου. Επίσης όταν έμαθε ο προπονητής μου κ. Παγώνης για για τυχών συνεργασία μας στην Άσσηρου, αμέσως ρώτησε και έμαθε για εμένα και με προσέγγισε αμέσως δίνοντάς μου να καταλάβω πως με θέλει στην ομάδα».

 

Για τη μεγάλη αγωνιστική απραξία τόσο των ομάδων όσο και για τη δική σας ως αθλητές μας είπε τα εξής  

«Η περσινή διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του COVID-19 έφερε όλες τις ομάδες σε πολύ δύσκολη θέση, όωπς επίσης και εμάς τους αθλητές που ήταν λογικό να μας επηρεάσει η κατάσταση αυτή. Επηρεαστήκαμε σε μεγάλο βαθμο και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Καθώς υπήρχε ένα μεγάλο μερός της διακοπής, έπρεπε να επαναφέρουμε τους εαυτούς μας σε τέτοιο βαθμό και να δουλέψουμε σκληρά, έτσι ώστε να μη μείνουμε πίσω αλλά και να μη βγάλουμε κάποιου είδους τραυματισμό».

 

Για τον προπονητή της ομάδας του κ. Παγώνη Γιάννη, αλλά και για τους συμπαίκτες του μας είπε 

«Ο προπονητής στην Άσσηρο είναι πολύ καλός άνθρωπος, γνώστης του ποδοσφαίρου και αρκετά έμπειρος λόγω των ομάδων που έχει αναλάβει στο παρελθόν. Φαίνεται οτι ενδιαφέρεται να δουλεύει με όλο το σύνολο των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, αλλά και σε ατομικό επίπεδο προσπαθεί και βρίσκεται κοντά σε όλους τους παίκτες έχοντάς τους σε εγρήγορση. Όσον αφορά τους συμπαίκτες μου στην Άσσηρο, με “αγκάλιασαν” από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ και με βοήθησαν να προσαρμοστώ και να εγκλιματιστώ με την ομάδα όσο πιο γρήγορα γινόταν και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό».

 

Όσον αφορά τους μελλοντικούς του στόχους τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο μας είπε  

«Σαν ατομικό στόχο έχω θέσει να επανέλθω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα επίπεδα που βρισκόμουν πριν την πανδημία, καθώς έχω περάσει από επαγγελματικές ομάδες και εκεί το επίπεδο είναι αρκετά πιο υψηλό. Κοιτώντας μελλοντικά, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλω να γίνομαι καλύτερος μέσα στο χορτάρι βελτιώνοντας κι άλλο τον εαυτό μου μέρα με τη μέρα. Για τους στόχους της Δόξας Ασσήρου τουλάχιστον όσον αφορά τη φετινή χρονιά, είναι η ομάδα να καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο που θα μας οδηγήσει του χρόνου στην Α1 Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ».

 

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στη Δόξα Ασσήρου μας είπε 

«Έχει γίνει μία πρώτης τάξης κουβέντα σε χαλαρό επίπεδο με τους διοικούντες της ομάδας και υπάρχει ένα καλό κλίμα μεταξύ μας. Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει προς το παρών και είναι φυσιολογικό, καθώς και εγώ και η διοίκηση της ομάδας προς το παρών κοιτάμε τη φετινή χρονιά και τα επόμενα παιχνίδια. Μόλις τελειώσουμε όμως, θα καθήσουμε στο τραπέζι και θα μιλήσουμε για το ενδεχόμενο της παραμονής μου στην ομάδα».

 

Για τον ανταγωνισμό που επικρατεί στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ, αλλά και πιο συγκεκριμένα για τον 4ο όμιλο όπου συμμετέχει η Άσσηρος μας είπε 

«Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς όλοι όσοι θέλουν και στοχεύουν ψηλά προσπαθούν για το καλύτερ οδυνατό αποτέλεσμα. Στον όμιλό μας υπάρχουν κάποιες ομα΄δες που έχουν ξεχωρίσει σε μεγάλο βαθμό, αν και θα δοθεί μάχη για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος. Έχω την εντύπωση πως η πρώτη θέση που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας – βαθμών στα play off θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς και το Μακεδονικό Λητής».

 

Κλείνοντας τον ρωτήσαμε την άποψή του για τον φίλαθλο κόσμο της Ασσήρου και μας είπε  

«Ο φίλαθλος κόσμος της Ασσήρου μας στηρίζει και μας δείχνει το παρών του σε κάθε αγώνα που παίζουμε είτε σε εντός είτε σε εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτό μας δίνει δυναμη και μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να τους δίνουμε χαρά».

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ