Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδίκησε τον εαυτό του αλλά και αδικήθηκε

Για το δεύτερο παιχνίδι των Play In του Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη γαλλική Στρασμπούρ με 79-80 στο PAOK Sports Arena της Πυλαίας και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι!

 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τη βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα στο Στρασβούργο πριν από επτά βράδια και ήθελε τη νίκη πάση θυσία για να στείλει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι και πάλι στη Γαλλία. Θα μπορούσε να το είχε πετύχει καθώς εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστική και μάλιστα έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους της φτάνοντας τη διαφορά στο +10 στο τρίτο 10λεπτο αλλά στο τέλος προδόθηκε από την έλλειψη ψυχραιμίας και την αστοχία στις βολές, κρατώντας την νίκη στα χέρια της μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη βρέθηκαν και πάλι από νωρίς πίσω στο σκορ με τη Στρασμπούρ να συνεχίζει την ευστοχία που είχε και στην πρώτη αναμέτρηση έξω από τα 6,75μ. με συνολικά 4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, στο τέλος της οποίας το σκορ ήταν 15-23. 

Στο δεύτερο 10λεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, φόρτωσαν με φάουλ τους αντίπαλους παίκτες αλλά τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν έδωσαν την ευκαιρία στη γαλλική ομάδα να ξεφύγει με +10 (22-32). Ο Γιάνκοβιτς με 5 διαδοχικούς πόντους μείωσε στο -3 για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-37.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και δεν άργησαν να το πετύχουν. Αρχικά μείωσαν στον πόντο (39-40) και στη συνέχεια πήραν και το προβάδισμα (44-42) έχοντας τον Ντι Λέο σε μεγάλη μέρα. Η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους (52-42) με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάζουν πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους προηγούμενους με 57-52 καθώς οι Γάλλοι μάζεψαν τη διαφορά προς το τέλος του 10λέπτου.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς! Η Στρασμπούρ ξαναβρήκε την ευστοχία της στα τρίποντα με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να είναι πολύ δραματικά. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 74-77 με λιγότερα από 2 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο μέχρι το φινάλε, με τους διαιτητές να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τις… αποδοκιμασίες των λιγοστών φίλων του ΠΑΟΚ που επιτρεπόταν να βρίσκονται στις κερκίδες, αφού με κάποια ανάποδα σφυρίγματά τους κράτησαν στο παιχνίδι της νίκης με νύχια και με δόντια θα λέγαμε τη γαλλική ομάδα. Παρόλα αυτά ο Ντι Λέο είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ όταν 1,8″ πριν τη συμπλήρωση του 40λεπτου κέρδισε 3 βολές μετά από φάουλ που του έγινε σε σουτ τριών πόντων και με το σκορ να είναι 78-80. Η απειρία του όμως και η έλλειψη ψυχραιμίας ίσως δεν τον άφησαν να γίνει ο ήρωας του αγώνα αλλά θα μείνει στη μνήμη μας ως μάλλον ο μοιραίος, αφού ήταν εύστοχος μόλις στη μία από τις τρεις βολές. Η κόρνα της λήξης του αγώνα βρήκε τη Στρασμπούρ να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα για δεύτερη φορά με σκορ 79-80 και να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αν μη τι άλλο ήταν το λιγότερο ανταγωνιστικοί σε αυτό το παιχνίδι και μάλλον δικαιούνταν τη νίκη βάσει της εμφάνισής τους σε όλο το σημερινό 40λεπτο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ