Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ματσάρα με νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης

Το Clasico είχε νικήτρια τη Ρεάλ και στη Σαουδική Αραβία. Σε ένα χορταστικό παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε και την παράταση για να λυγίσει την Μπαρτσελόνα (3-2) και να πάρει τη πρόκριση για το  τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Το ματς ξεκίνησε με τη Ρεάλ να μπαίνει πιο δυνατά έχοντας τον έλεγχο, την υπεροχή και τις καλύτερες στιγμές. Στο 25ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπενζεμά έκλεψε την μπάλα από τον Μπουσκετς, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος με ωραίο τελείωμα  «εκτέλεσε» τον Τερ Στέγκεν για το 0-1  με το 15ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις. Το γκολ ξύπνησε τη Μπαρτσελόνα που προσπαθούσε κυρίως με σέντρες να βρει το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με το Λουκ Ντε Γιονκ και με παρόμοιο τρόπο ήρθε και η ισοφάριση. Από σέντρα του Ντεμπελέ, ο Μιλιτάο βγήκε με υπερένταση πρώτος στην μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και ο Ντε Γιονγκ που πήρε το ριμπάουντ με τυχερό τρόπο έκανε το 1-1 που άλλαξε τα δεδομένα στο ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Μπαρτσελόνα να μπαίνει πιο δυνατά και να πιέζει την εστία του Κουρτουά, με τη μεγαλύτερη φάση να διαδραματίζεται στο 54’ όταν το σουτ του Ντεμπελέ πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν αξιοποίησε το μομέντουμ της και η άνοδος της Ρεάλ σε συνδυασμό με τις αλλαγές, σταμάτησαν το σφυροκόπημα των Καταλανων. Ο Μπενζεμά προειδοποίησε στο 69′ με το σουτ του να σταματάει στο  δοκάρι αλλά τρία λεπτά αργότερα βρήκε στόχο και έκανε το 2-1. Από εκεί και πέρα τα πράγματα κυλούσαν ισορροπημένα, με τις δυο ομάδες να πιέζουν εκατέρωθεν. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη και με τον Ανσού Φάτι στο 82’ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 2-2,  και έβαλε  φωτιά στο clasico λίγο πριν το τέλος, στέλνοντάς το στην παράταση.

Η παράταση ξεκίνησε με το παιχνίδι να είναι ισσοροπημένο μέχρι το 98ο λεπτό εκεί όπου ο Βαλβέρδε έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Ρεάλ μετά από ωραίο γύρισμα του Ροντρίγκο.  Στην συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν την εστία του Κουρτουά δημιούργησαν ευκαιρίες ώστε να μπορέσουν να στείλουν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι ωστόσο δεν το κατάφεραν με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει τη πρόκριση για το τελικό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (78’ Νίκο), Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (46’ Πέδρι), Γκάβι (78’ Ντεπάι), Ντεμπελέ, Φεράν Τόρες (46’ Αμπντέ – 110’ Γιούτγκλα), Λούκ Ντε Γιονγκ (66’ Φάτι).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (91’ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μάρκο Ασένσιο (68’ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ