Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διατήρησε την παράδοση στην Τούμπα απέναντι στον ΟΦΗ

Για τη 18η αγωνιστική της Super League ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ στην Τούμπα με 3-0 διευρύνοντας το σερί νικών του στις πέντε. Πρωταγωνιστής ο Γιάσμιν Κούρτιτς που πέτυχε ζευγάρι τερμάτων για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν.

 

Πρώτη πολύ καλή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μόλις στο 6’ με τον Αουγκούστο να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Βάτερμαν και να αστοχεί. Απάντησε ο ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή στο 11’ αλλά η μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Τοράλ στο 33’ δοκίμασε με σουτ μέσα από την περιοχή τα αντανακλαστικά του διεθνή πορτιέρο του ΠΑΟΚ αλλά εκείνος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του Β’ μέρους ο Ζίβκοβιτς σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή αλλά ο Βάτερμαν έπιασε την μπάλα σταθερά. Ο Τσιλιανίδης στο 50’ άνοιξε προσωρινά το σκορ για τους Κρητικούς με κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας και πολιορκία στα καρέ του ΠΑΟΚ. Το τέρμα ακυρώθηκε καθώς στην προηγούμενη φάση υποδείχθηκε πέναλτι με τη χρήση του VAR υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι εντός περιοχής και ό,τι συνέβη μετά ήταν ως μη γενόμενο. Ο Κούρτιτς ευστόχησε στην εκτέλεση και το προβάδισμα στο σκορ άλλαξε χέρια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Μία εξέλιξη που σίγουρα δεν τη βλέπουμε συχνά στα γήπεδα. Στο 76’ ο Σλοβένος μέσος του «Δικεφάλου» διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ στην κίνηση μετά από υπέροχη προσπάθεια και σέντρα από δεξιά του Μπίσεσβαρ. Ο Σφιντέρσκι στο 82’ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε καθώς ο Πολωνός ήταν ελάχιστα σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 3-0 μετά από λάθος της άμυνας του ΟΦΗ. Ωραίο σουτ του Ναμπί στο 90’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ. Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά δίνοντας στον ΠΑΟΚ το 5ο σερί ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα της φετινής Super League.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιερίνια (74′ Σίντκλεϊ), Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63′ Σβαμπ), Μιτρίτσα (63′ Ζαμπά), Αουγκούστο (63′ Μπίσεσβαρ), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80′ Σφιντέρσκι). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Ζαμπά, Σφιντέρσκι.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (71′ Καμάου), Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Τοράλ, Νέιρα (84′ Φαν Ντούινεν), Τσιλιανίδης (71′ Ντουρμισάι). Αναπληρωματικοί: Σηφάκης, Μαρινάκης, Βαν Ντούινεν, Ναμπί, Καμάου, Δαμαντής, Ντουρμισάι, Καστάνιος, Κοροβέσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ