Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Handball Premier: Πρεμιέρα με ντέρμπι «Δικεφάλων» στη Β’ Φάση

Για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του πρωταθλήματος της Handball Premier η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο το μεσημέρι (22/1, 12:30, ΕΡΤ3) τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Η κλήρωση της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών ανέδειξε στην πρεμιέρα το μεγάλο ντέρμπι των δύο «Δικεφάλων», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες είναι αναμφίβολα ο κορυφαίες στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς την περσινή σεζόν (μετά και την αποχώρηση του Ολυμπιακού στα μέσα της χρονιάς) διασταύρωσαν τα ξίφη τους στους τελικούς τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου, αλλά και την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν είναι αυτές που πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό της η κάθε μία στην Α’ Φάση.

Έτσι όλα προμηνύουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με τους δύο μονομάχους να μην αντιμετωπίζουν αγωνιστικά ή άλλα προβλήματα και να διψούν πραγματικά για τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς βέβαια δε θα έλεγαν όχι και σε ενδεχόμενο ισόπαλο αποτέλεσμα, καθώς προηγούνται στη βαθμολογία με 12 βαθμούς με την ΑΕΚ να ακολουθεί με 10. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική πορεία των «ασπρόμαυρων» οι οποίοι ολοκλήρωσαν την Α’ Φάση του πρωταθλήματος αήττητοι και με το απόλυτο των 12 νικών σε ισάριθμους αγώνες. Από την άλλη η «Ένωση» τερμάτισε μεν πρώτη στο Νότιο Όμιλο αλλά οι δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό την οδήγησαν να έχει αυτό το ελαφρύ μειονέκτημα των -2 βαθμών έναντι του αυριανού της αντιπάλου.

Όπως έδειξαν στην προηγούμενη φάση της σεζόν, οι δύο ομάδες διαθέτουν πλήρη ρόστερ ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας σειράς σημαντικών και δύσκολων αναμετρήσεων, με σκοπό φυσικά την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Διαιτητές του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΟΧΕ οι Πατιός και Τσιάνας, δύο εκ των κορυφαίων σφυριχτρών της χώρας μας.

Η βαθμολογία της Β’ Φάσης (θέσεις 1-8):

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ