Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βασίλης Θολιώτης: «Έχω την ικανότητα να βρίσκω λύσεις όταν αυτό χρειαστεί»

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενεί έναν εξαιρετικό αθλητή του Tae Kwon Do, τον Βασίλη Θολιώτη, ο οποίος παραχώρησε πριν λίγες ώρες αποκλειστική συνέντευξη στο site μας.

 

Ο 19χρονος Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των 87 κιλών, ανήκει στον σύλλογο του AC. Hwarang (Μαχητές) και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε το αγαπημένο του άθλημα στα 7 του χρόνια και είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα στην κατηγορία Εφήβων, στην κατηγορία Νέων Ανδρών & στην κατηγορία Ανδρών και επίσης είναι μέλος του Κλιμακίου της Εθνικής Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ: Ένωση ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Βορείου Ελλάδας) από την αρχή της αθλητικής του πορείας μέχρι και σήμερα.

 

Από το 2013 και την κατηγορία Παίδων έως και τον Νοέμβριο του 2021 στην κατηγορία Ανδρών έχει κατακτήσει περισσότερα από 50 μετάλλια (όλων των χρωμάτων) σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ενώ είναι ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο που έπαιξε στο ίδιο πρωτάθλημα και στις 3 κατηγορίες (Εφήβων, Νέων Ανδρών, Ανδρών) και διακρίθηκε και στις τρείς κατακτώντας 1η, 2η και 3η θέση!

 

1) Γιατί Τάε Κβον Ντο και όχι Ποδόσφαιρο;

«Οι πολεμικές τέχνες ήταν κάτι που μου άρεσαν από μικρός. Προσωπικά έβλεπα μεγάλους σταρ πολεμικών τεχνών (Bruce Lee) και έτσι ήθελα να κάνω κι εγώ αυτά που έβλεπα. Το Τάε Κβον Ντο μου έδωσε αυτή την ευκαιρία κι έτσι ο πατέρας μου με έστειλε να ανακαλύψω και να μάθω αυτό το υπέροχο άθλημα, από έναν άνθρωπο που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, τον Ιωακείμ Πεχλιβάνη, ο οποίος είναι ο προπονητής μου!!».

2) Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ξεκινάει ένας αγώνας;

«Η πρώτη μου σκέψη είναι πως έχω δουλέψει πολύ σκληρά, πως είμαι ένας έμπειρος παίκτης μετά από τόσα χρόνια και πώς ότι είναι να γίνει θα γίνει».

3) Σε ποιο τομέα του αθλήματος θεωρείς πως είσαι πιο δυνατός και σε ποιο πως έχεις περιθώρια βελτίωσης;

«Θεωρώ πως σε όλους τους τομείς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Παρ’ όλ’ αυτά, θα ήθελα να βελτιώσω την θέση του σώματος μου κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Όσον αφορά τον τομέα που υπερτερώ, θα έλεγα πως έχω την ικανότητα να βρίσκω λύσεις όταν αυτό χρειαστεί!».

 

4) Ποιο χρυσό μετάλλιο σου είναι αυτό που θυμάσαι πιο έντονα και γιατί;

«Το πρώτο χρυσό μετάλλιο που θυμάμαι χαρακτηριστικά, ήταν όταν βγήκα για 1η φορά Πρωταθλητής Ελλάδος στην παιδική μου ηλικία. Το μετάλλιο αυτό έχει συναισθηματική αξία για εμένα, διότι μόλις βγήκα πρωταθλητής όλη η ομάδα μου μπήκε μέσα στο τερέν και άρχισε να πανηγυρίζει μαζί μου!!».

5) Πως νιώθεις όταν αγωνίζεσαι για την Εθνική Ελλάδας;

«Πάντα ήθελα να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο και πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτό το συναίσθημα!! Δυστυχώς, η μεγαλύτερη θέση που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής είναι 5η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21».

6) Ποιος Έλληνας ή ξένος αθλητής του Τάε Κβον Ντο είναι το πρότυπό σου;

«Το πρότυπό μου πάντα ήταν ο Bruce Lee, που δεν έχει καμία σχέση με το Tae Kwon Do. Απ’ τους αθλητές του Tάε Κβον Ντο, μου αρέσει να παρακολουθώ την κατηγορία των 68 κιλών και συγκεκριμένα έναν αθλητή που πλέον έχει σταματήσει, τον Νοτιοκορεάτη Lee Dae-hoon».

7) FYSIO SPORTS CENTER. Πες μου δύο λόγια για την ενδυνάμωση & την αποκατάσταση που κάνεις μαζί με τον Ηλία Καρακώστα.

«Το FYSIO SPORTS CENTER είναι ο ιδανικός χώρος για αθλητές και μη αθλητές. Το βασικότερο σε ένα κέντρο φυσιοθεραπείας είναι να υπάρχει αποτέλεσμα και η δουλειά που κάνουμε να πιάνει τόπο! Στο FYSIO SPORTS CENTER κάνουμε παραπάνω από όσα χρειάζονται και δεν μιλάω μόνο για μένα, αλλά και για το σύνολο των πελατών που παρατηρώ, καθώς εκτός από τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, υπάρχει και μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και πάνω από όλα όρεξη. Είναι ένα καταπληκτικό team με επικεφαλής τον Ηλία Καρακώστα, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στους αθλητές».

8) Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες το πιο μεγάλο σου όνειρο;

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό, όπως και το δικό μου. Είναι κάτι ξεχωριστό. Ακόμα και μετάλλιο να μην φέρεις στην χώρα σου, αυτά που θα ζήσεις δεν περιγράφονται με λέξεις!».

 

Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για τα ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπες και τις στιγμές σου στο άθλημά σου, τις οποίες μοιράστηκες μαζί μας. Το Τάε Κβον Ντο έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει πολλά μετάλλια και διακρίσεις στη χώρα μας σε Παγκόσμιο επίπεδο.

«Κι εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς Κύριε Γιώργο Ιωαννίδη, καθώς και τον «Αθλητικό Κόσμο» για το σημαντικό έργο που προσφέρει στον χώρο του αθλητισμού. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς μου, τον προπονητή μου, Ιωακείμ Πεχλιβάνη Hwarang, τον φυσιοθεραπευτή Ηλία Καρακώστα και τον νονό μου, Νικόλαο Βαλάνο, Ορθοπεδικό Ιατρό, που με σύστησε στον Κύριο Καρακώστα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ