Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

6×6 για τον ΠΑΟΚ με καρέ τερμάτων στον Βόλο!

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League 1 πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό του Βόλου επικρατώντας του τοπικού ΝΠΣ με το ευρύ 0-4 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και παρέμεινε μόνος στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό.

 

Γεμάτο από φάσεις το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, τις ευκαιρίες και τα γκολ, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Πρώτο σουτ στο παιχνίδι από τον Ζίβκοβιτς στο πρώτο λεπτό μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Κλέιμαν. Στο 7’ η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων σε γύρισμα του Κούρτιτς πάνω από την τελική γραμμή, για να έρθει το 20ό λεπτό όταν ο Μιτρίτσα ανατράπηκε εντός περιοχής με τον διαιτητή Παπαπέτρου να υποδεικνύει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κούρτιτς ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άκπομ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία με κοντινή κεφαλιά από καλή θέση. Ο Άγγλος φορ απείλησε και δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του να σταματάει στην αγκαλιά του Κλέιμαν. Στο 29’ ο Ίνγκασον με κοντινή κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία μετά από πρώτη κεφαλιά του Κούρτιτς σε κόρνερ του Ζίβκοβιτς γράφοντας το 0-2. Ατομική προσπάθεια του Σέρβου εξτρέμ των «ασπρόμαυρων» στο 38’ με το πλασέ του από πολύ κοντά να καταλήγει στα χέρια του Κλέιμαν. Ο Βόλος έφτασε για πρώτη φορά πολύ κοντά στο γκολ στο 43’ με τον Μπαρτόλο αλλά η κοντινή προβολή του απομακρύνθηκε από τον Πασχαλάκη που δήλωσε παρών.

Ο Μπίσεσβαρ με ατομική προσπάθεια και σουτ στο 52’ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κλέιμαν ο οποίος έδιωξε όμορφα σε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα η κοντινή προβολή του Άκπομ έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Βόλου. Στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 64’ ο Σάστρε έκανε το 0-3 με δυνατό «τσίμπημα» της μπάλας μετά από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα, στην παρθενική του εμφάνιση. Δύο λεπτά αργότερα ο Φεράρι δοκίμασε το πόδι του από διαγώνια θέση αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Ο Άκπομ στο 69’ σούταρε απευθείας στην αντεπίθεση με τον Κλέιμαν να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 73’ ο Άγγλος επιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το 0-4 μετά από ασίστ του Μιτρίτσα και πλασέ από κοντά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 84’ με κοντινό πλασέ του Φερνάντες που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου στα υπόλοιπα λεπτά διαχειρίστηκαν χρόνο και δυνάμεις, καθώς ακολουθεί ο πολύ σημαντικός επαναληπτικός προημιτελικός με την ΑΕΚ για το κύπελλο το απόγευμα της Τετάρτης (26/1).

Το τελικό 0-4 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής της ομάδας της Μαγνησίας σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας σε όλο το 90λεπτο, να πετυχαίνουν 4 τέρματα και να χάνουν περισσότερα.

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (88′ Τερεζίου), Φερνάντες (84′ Ροσέρο), Ορόζ (77′ Σοάρες), Μπαρτόλο (46′ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδη, Ίνγκασον, Σάστρε (76′ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς (81′ Εσίτι), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (72′ Ντόουγκλας), Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς (76′Ζαμπά), Άκπομ (81′ Τσόλακ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ