Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Super League: 20η αγωνιστική

Με τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο (29-30/1) το πρωτάθλημα της Super League 1, με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια να περιλαμβάνει το πρόγραμμα, μεταξύ αυτών και το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής.

 

Αρχικά το Σάββατο στις 15:00 ο Παναθηναϊκός που έχει σκαρφαλώσει στην 4η θέση (30 β.) θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης ο οποίος και φέτος πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση με 26 βαθμούς. Σημαντικός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στην τελική εξάδα και τα play-offs.

Την ίδια ώρα στη Λαμία η τοπική ομάδα πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη και δραματική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου καλείται να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα αξιόμαχο αυτή τη σεζόν ΟΦΗ που εκτός έδρας έχει δείξει ότι είναι ικανός για το καλύτερο και έχει ήδη κάνει αρκετές ζημιές. Οι Φθιωτοί είναι χαμηλά στην 11η θέση με 15 βαθμούς και θέλουν το τρίποντο απέναντι στους Κρητικούς που είναι 7οι με 26 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο στις 17:15 στο γήπεδο της Νεάπολης ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν βαθμούς για να αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2 ή σε αγώνες μπαράζ. Άλλο ένα παιχνίδι που αναμένουν με αγωνία και ενδιαφέρον τόσο οι φίλοι Νικαιωτών και Περιστεριωτών όσο και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Οι γηπεδούχοι έχουν 14 βαθμούς και είναι στη 12η θέση και οι φιλοξενούμενοι έχουν 10 βαθμούς και είναι στη 13η και προτελευταία.

Την Κυριακή στις 15:00 στο Αγρίνιο ο πολύ φορμαρισμένος τελευταία Παναιτωλικός θα επιδιώξει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του απέναντι στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς αντίθετα προέρχονται από τον πολύ οδυνηρό αποκλεισμό την περασμένη Τετάρτη από τη Λαμία για το Κύπελλο και καλούνται να βγάλουν αντίδραση σε μία αρκετά δύσκολη έδρα. Η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται στην 9η θέση με 21 βαθμούς και ο Άρης στην 8η με 23 βαθμούς.

Την ίδια ώρα στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης με τους δύο αντιπάλους να πραγματοποιούν αντίθετες πορείες στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Ηπειρώτες είναι αρκετά ψηλά στην 5η θέση με 27 βαθμούς ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην 14η και τελευταία με 9 βαθμούς.

Την Κυριακή στις 17:15 η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον φιλόδοξο ΝΠΣ Βόλο ο οποίος όμως μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα έχει μείνει αρκετά πίσω στη 10η θέση με 21 βαθμούς. Η «Ένωση» από την άλλη είναι στο κυνήγι των πρώτων θέσεων, έχοντας συγκεντρώσει 36 βαθμούς στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Την αυλαία της αγωνιστικής κλείνει η σπουδαιότερη αναμέτρηση που θα γίνει την Κυριακή στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με τον «Δικέφαλο» να θέλει τη νίκη για να πλησιάσει στους 6 βαθμούς τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι προπορεύονται στο βαθμολογικό πίνακα με 46 βαθμούς έναντι 37 των «ασπρόμαυρων» που ακολουθούν.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής συνοπτικά:

Σάββατο 29/1

  • 15:00  Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης  COSMOTE SPORT 1
  • 15:00  Λαμία – ΟΦΗ  COSMOTE SPORT 3
  • 17:15  Ιωνικός – Ατρόμητος Αθηνών  COSMOTE SPORT 2

Κυριακή 30/1

  • 15:00  Παναιτωλικός – Άρης  COSMOTE SPORT 2 
  • 15:00  ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης  Novasports Prime
  • 17:15  ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος  COSMOTE SPORT 1 
  • 19:30  ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  Novasports Prime
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ