Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Τούμπας

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Super League 1 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, αποτέλεσμα που οπωσδήποτε αφήνει ικανοποιημένους τους Πειραιώτες που διατήρησαν τη διαφορά των 9 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας «Δικέφαλο του Βορρά».

 

Με διάθεση για επιθετικό παιχνίδι και χωρίς να κλειστούν μπήκαν οι δύο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετές προϋποθέσεις να πετύχουν κάποιο γρήγορο τέρμα.

Πρώτη απειλή με διαγώνιο σουτ του Κούρτιτς στο 7’ απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βατσλίκ ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Ίνγκασον από την εκτέλεση του κόρνερ. Ο Τικίνιο στο 12’ με κεφαλιά δοκίμασε τα αντανακλστικά του Πασχαλάκη που μπλόκαρε σταθερά. Σουτ Μπίσεσβαρ στο 14’ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Νέο πολύ καλό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 23’ ανάγκασε τον Τσέχο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενονων σε ακόμη μία δύσκολη επέμβαση. Στο 41’ ο Μπα με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Δύο λεπτά αργότερα ο Τικίνιο ισοφάρισε μετά από στραβοκλωτσιά-γέμισμα και κοντινή κεφαλιά.

Στο 52’ ο Βατσλίκ πραγματοποίησε άλλη μία εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Ζίβκοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσιγγάρας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού. Η επόμενη τελική ήρθε στο 71’ αλλά το τεχνικό διαγώνιο σουτ του Ζαμπά έφυγε δίπλα από την αντίπαλη εστία. Ατομική προσπάθεια του ίδιου παίκτη δύο λεπτά αργότερα αλλά το τελικό του σουτ κατέληξε στα χέρια του Βατσλίκ. Κοντινή προβολή του Μασούρα στο 76’ με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Πασχαλάκη και να φεύγει άουτ. Στο 81’ ο Λύρατζης δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τίποτα το αξιόλογο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή Γκοντίνιο με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1 που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι είδαμε ένα όμορφο παιχνίδι με πολλές φάσεις και τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους αλλά παράλληλα να δημιουργούν και επιθετικό παιχνίδι χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες η καθεμία να πάρει τη νίκη. Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο διεθνής Τσέχος τερματοφύλακας Τόμας Βατσλίκ που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-1 με τις δύσκολες επεμβάσεις που πραγματοποιησε. Από την πλευρά των «ασπρόμαυρων» δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να ξεχώρισε αλλά ούτε που να υστέρησε, καθώς φάνηκε περισσότερο η ομαδική δουλειά τόσο σε αμυντικό όσο και σε επιθετικό τομέα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (Σάστρε 87’), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (Σίντκλεϊ 66’), Κούρτιτς (Σβαμπ 87’), Τσιγγάρας (Μιτρίτσα 66’), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (Ζαμπά 40’), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ.
Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (Μπουχαλάκης 46’), Ρεαμπτσιούκ, Ανδρούτσος (Λαλά 46’), Μ.Καμαρά, Εμβιλά, Α.Καμαρά, Μασούρας (Βρουσάι 90’), Τικίνιο (Ελ Αραμπί 87’).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ