Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρίτωσε το κακό για την ΑΕΚ – Ηττήθηκε (και) από τον Βόλο (1-2)

Ακόμη μια γκέλα για την ΑΕΚ στην έδρα της, που αντιμετώπισε τον Βόλο για την 20η αγωνιστική της Super Leauge και γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2, σε ένα εκπληκτικό ματς. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα στο ΟΑΚΑ για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, μετά τις ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ, μετά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση βάζοντας δύσκολα αρχικά στους παίκτες και των δύο ομάδων.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 3′ για τον Βόλο, χωρίς να κινδυνέψει ο Στάνκοβιτς. Ο Πουρίτα πάτησε τον Τσούμπερ στο 9′ και η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ελβετός, στέλνοντας την μπάλα εκτός στόχου. Η πάσα του Γέβτιτς στο 12′, έβγαλε τον Γκαρσία στην αντεπίθεση. Εκείνος με μια σέντρα βρήκε τον Αραούχο, που με ένα εντυπωσιακό γυριστό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Ενώ η “Ένωση” είχε τις ευκαιρίες ο Βόλος πήρε το προβάδισμα στο 15ο λεπτό. Ο Ορός πάσαρε από το κόρνερ στον Φαν Βέερτ και με ένα δύσκολο σουτ, που βρήκε στο δοκάρι, ο τελευταίος έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Ο ρυθμός του ματς ήταν εξαιρετικός και στο 17′ η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Γκαρσία, αλλά είδε τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει μετά από κόντρα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρεγκατέν έπιασε ένα φανταστικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Η ΑΕΚ όμως, απάντησε γρήγορα και με μια φανταστική συνεργασία των Γκαρσία, Σιμάνσκι και Αραούχο, ο Αργεντινός έκανε το 1-1 για τους “κιτρινόμαυρους” στο 20′. Επόμενη καλή στιγμή για την “Ένωση” στο 25′, με τον Τσούμπερ να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να απειλούν. Ο Γκαρσία βγήκε στο τετ α τετ απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά αστόχησε απογοητευτικά μετά από αναπήδηση της μπάλας στον κακό αγωνιστικό χώρο στο 28′.

Ο Αραούχο δύο λεπτά αργότερα πάσαρε στον Τσούμπερ, εκείνος βγήκε στο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, τον πέρασε και στην προσπάθεια του να πασάρει ξανά στον Αραούχο, μπλοκαρίστηκε από τον Τσοκάνη. Το εκπληκτικό κόρνερ του Γέβτιτς έφτασε στον Γκαρσία, που πήρε την κεφαλιά, αλλά η άμυνα του Βόλου έδιωξε πάνω στην γραμμή στο 34′. Στο 38΄ο Χατζισαφί γέμισε για τον Αραούχο και με ένα τσίμπημα ο Αργεντινός, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 40′ και πάλι από τον Αραούχο, με την μπάλα να καταλήγει εκτός. Στο 45′ ο Βόλος κέρδισε φάουλ και ο Φερνάντες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, απειλώντας την εστία του Στάνκοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου εντυπωσιακού ημιχρόνου.

Ανάλογος με το πρώτο ήταν και ο ρυθμός στην έναρξη του δευτέρου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 48′ ο Φεράρι σούταρε, αλλά η προσπάθεια του ήταν αδύναμη για να απειλήσει τον Στάνκοβιτς. Μετά από λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο 50′, η μπάλα έφτασε στον Μπαριέντος, εκείνος πάσαρε στον Φαν Βέερτ που είδε τον γκολκίπερ της “Ένωσης” να αποκρούει διορθώνοντας το προηγούμενο λάθος. Η επόμενη τελική ήρθε και πάλι για τον Βόλο, με τον Στάνκοβιτς να βρίσκεται ξανά σε ετοιμότητα στο 59′.

Μετά από μια μικρή πολιορκία της ΑΕΚ στην περιοχή του Βόλου, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 66′ με τον Φεράρι να σεντράρει και τον Ρινέρ να παίρνει μια κεφαλιά που δεν ενόχλησε τον Στάνκοβιτς. Ο ρυθμός στην συνέχεια “πάγωσε” αρκετά με την επόμενη τελική να έρχεται εν τέλει στο 76′, με το άστοχο σουτ του Γκιουλέν. Στο 82′ με την είσοδο του στο αγωνιστικό χώρο ο Μπαρτόλο έβγαλε μια σέντρα που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ρινέρ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τζαβέλλα, κέρδισε πέναλτι για τον Βόλο και ο Φαν Βέερτ δεν αστόχησε κάνοντας το 1-2 στο 85′. Στο 87′ ο σκόρερ του Βόλου, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες.

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του κ. Μπράτσου, πήρε ένα σπουδαίο “διπλό” στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (79′ Μισελέν), Σιμάνσκι (89′ Τάνκοβιτς), Λε Ταλέκ (79′ Σάκχοφ), Γκαρσία (79′ Κοσίδης), Γέβτιτς (67′ Γιούσης), Τσούμπερ, Αραούχο

Bόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες (89′ Ρομέρο), Ορός (71′ Σοάρες), Ρεγκατέν (81′ Μπαρτόλο), Φαν Βέερτ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ