Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Mε Μπερενγκέρ οδηγό η Αθλέτικ Μπιλμπάο στα ημιτελικά

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να ξεπεράσει μετά την Μπαρτσελόνα και το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρνοντας να επικρατήσει με 1-0 στο Σαν Μαμές, με το γκολ να το πετυχαίνει στο 89ο λεπτό ο Μπερενγκέρ.

Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι στο περισσότερο διάστημα του παιχνιδιού με την Βασίλισσά να μην έχει στην ενδεκάδα της τον απόντα Μπενζεμά, να έχει όμως βασικούς τους κουρασμένους λόγω εθνικών υποχρεώσεων Καζεμίρο, Ροντρίγκο και Βινίσιους.

Η πρώτη απειλητική ευκαιρία ανήκει στους Βάσκους στο 9ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Ντάνι Γκαρθία να σταματά στον Κουρτουά με τρομερή επέμβαση. Η ομάδα του Μαρσελίνο απείλησε και δεύτερη φορά στο 22ο λεπτό με τον Μουνιαίν, με το σουτ του να καταλήγει αούτ. Η μοναδική καλή ευκαιρία για την Βασίλισσά ήταν στο 80ο λεπτό  με το όμορφο τριγωνάκι των βάσκεζ, Ασένσιο και τελικό αποδέκτη τον κασεμίρο όπου το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα Αγγιρεθαμπάλα.

Το γκολ ήρθε στο 89ο λεπτό  όταν ο Βέζγκα βρίσκει τον Μπερενγκέρ και αυτός με ωραίο σουτ να νικάει τον Κουρτουά γράφοντας έτσι το 1-0, με τον Μαρσελίνο να αισθάνεται δικαιωμένος που τον χρησιμοποίησε σαν αλλαγή.

Αθλέτικ: Αγγιρεθαμπάλα Ντε Μάρκος, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε, Ν. Γουίλιαμς (46′ Μπερενγκέρ), Ντάνι Γκαρθία, Βέζγκα, Μουνιαίν (90+2′ Μπαλανθιένα), Ραούλ Γκαρθία (78′ Σεράνο), Ινιάκι Γουίλιαμς.

Ρεάλ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (76′ Καμαβινγκά), Ροντρίγκο, Ασένσιο, Βινίσιους (60′ Ίσκο).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ