Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Ξέρανε” τους “πράσινους” με γκολάρα Μεντόσα (1-0)

Μεντόσα και Ανέστης έδωσαν ένα σπουδαίο τρίποντο στον Παναιτωλικό για την 24η αγωνιστική της Super League απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μοιραίος ο Καρλίτος για τους “πράσινους” που δεν έκανε γκολ το πέναλτι.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα στις τελικές φάσεις. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες ήταν αρκετά προσηλωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία, καταφέρνοντας να κρατήσουν το 0. Να σημειώσουμε πως ακυρώθηκε γκολ του Σάρλια στο 35′.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετική. Το γρήγορο γκολ-“κανονιά” του Μεντόσα έδωσε ρυθμό στο ματς. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, πολλές καλές ευκαιρίες, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι. Αυτό ίσως να ήταν και τελειωτικό “χτύπημα” που δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στο ματς και να δεχτεί την ήττα με σκορ 1-0 απέναντι στον Παναιτωλικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός – Προσηλωμένοι αμυντικά οι γηπεδούχοι

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την υπεροχή και την μπάλα στα πόδια, με τον Παναιτωλικό να θέλει να “χτυπήσει” στην κόντρα επίθεση. Η πρώτη τελική ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 13′, με τον Ανέστη να μην κινδυνεύει από το σουτ του Αϊτόρ. Οι “πράσινοι” απείλησαν, ξανά με τον Αϊτόρ στο 23′. Το μακρινό του σουτ, κόντραρε στον Χουχούμη και οδήγησε τον Ανέστη σε μια δύσκολη απόκρουση. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, είχε και πάλι εξαιρετικά αντανακλαστικά στην “βολίδα” του Καρλίτος ένα λεπτό αργότερα.

Με μια ακόμη εκδήλωση αντεπίθεσης, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά στο 31′, όμως το γυριστό του Κορνέλιους ήταν πολύ άστοχο για να απειληθεί ο Διούδης. Το “Τριφύλλι” προηγήθηκε στο 35′, με μια κεφαλιά του Σάρλια από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μιας και η μπάλα είχε βγει άουτ πριν ο αμυντικός των “πράσινων” σκοράρει. Ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να απειλήσει στο 40′, χωρίς να καταφέρει κάτι στην τελευταία αξιοσημείωτη τελική του πρώτου ημιχρόνου.

Μεντόσα και Ανέστης “πήραν από το χέρι” τον Παναιτωλικό

Η ομάδα του Αναστασίου δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Μετά από φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Μεντόσα με απευθείας εκτέλεση νίκησε τον Διούδη και έκανε εντυπωσιακά το 1-0 στο 47′. Ήταν φανερό πως το γκολ, έδωσε “φτερά” στους Αγρινιώτες που δεν σταμάτησαν να απειλούν με τον Βέργο στο 58′ και τον Μόρσεϊ στο 61′. Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα άνοιξε, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλούς κενούς χώρους.

Οι σέντρες του Παναθηναϊκού και το παιχνίδι από τα πλάγια, δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Παναιτωλικό μέχρι το 67′. Σε αυτό το χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Ιωαννίδη, το οποίο εκτέλεσε ο Καρλίτος. Ο Ανέστης όμως του είπε “όχι” και κράτησε ανέπαφη την εστία του! Παρά το γεγονός πως δεν ισοφάρισαν, οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το ματς και προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο “κόλπο”. Αυτό όμως δεν ήρθε και οι Αγρινιώτες πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο με την γκολάρα του Μεντόσα και την κρίσιμη επέμβαση του Ανέστη στο πέναλτι του Καρλίτος να κρίνουν την αναμέτρηση.

Ενδεκάδες

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Aνέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (80′ Αντούνες), Φλόρες, Μόρσεϊ (69′ Ντουάρτε), Νταγκό (69′ Καρέλης), Μεντόσα (80′ Ντίας), Βέργος (90′ Λούι)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (83′ Κώτσιρας), Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (83′ Κουρμπέλης), Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (62′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62′ Παλάσιος), Αϊτόρ, Καρλίτος (87′ Χατζηγιοβάνης)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ