Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (2-0): Μάνταλος… ο λυτρωτής!

Με τον Μάνταλο να γίνεται η “χρυσή αλλαγή” του Γιαννίκη, η ΑΕΚ επικράτησε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 24η αγωνιστική με σκορ 2-0 και πήρε ένα πολύ σημαντικό ψυχολογικό-βαθμολογικό τρίποντο για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα και να αναπτυχθούν, χωρίς να βρουν όμως τους κατάλληλους χώρους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση όμως δεν σκόραραν, αφού βρήκαν μπροστά τους ένα καταπληκτικό Τσιντώτα – “Φώναξε” για καθαρό πέναλτι πάνω στον Ανσφαριφάρντ η πλευρά της ΑΕΚ, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να “κλείνει” τα μάτια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό που χρειάστηκε η ΑΕΚ για να πάρει την νίκη, όπως αποδείχτηκε ήταν η είσοδος του Πέτρου Μάνταλου! Με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και την είσοδο του στο γήπεδο χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά λεπτά για να σκοράρει και 20 λεπτά για να δημιουργήσει ουσιαστικά το γκολ του Ανσαριφάρντ, που κλείδωσε τους τρεις βαθμούς και την νίκη, για την ομάδα του Γιαννίκη!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ισορροπημένο ημίχρονο – “Φωνάζει” για πέναλτι η ΑΕΚ

Mε γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση, βλέποντας τις δύο ομάδες να μπαίνουν επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο. Η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 2′, κατέληξε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΣ απάντησε σύντομα, αλλά το σουτ του Λιάσου κόντραρε σε αμυντικούς και δεν ενόχλησε τον Τσιντώτα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τα αντανακλαστικά του στο 5′, αποκρούοντας την διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων με Περέα και Οικονομόπουλο. Η κεφαλιά στο 7′ και το σουτ στο 17′ από τον Τσούμπερ απείλησαν, όμως δεν έφεραν κάτι ουσιαστικό για την ομάδα του Γιαννίκη.

Ο Ανσαριφάρντ απείλησε ξανά με κεφαλιά στο 26′, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει εκτός μετά από κόντρα. Ακόμη μια προσπάθεια του Ιρανού επιθετικού της “Ένωσης”, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΠΑΣ στο 32′. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν χωρίς να βρουν στόχο οι Γκαρσία στο 37′ και Τσούμπερ στο 40′. Τρία λεπτά αργότερα η πτώση του Ανσαριφάρντ στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Καραχάλιου, δεν έκανε τον διαιτητή να δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Ένα μακρινό σουτ του Σιμάσνκι στο 44′, δεν έφερε ανησυχία στον Λοντίγκιν και με αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε το 0-0 του πρώτου μέρους.

“Χρυσή” αλλαγή ο Μάνταλος – Λύτρωσε την ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με τον Τσούμπερ, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως offisde, αφού ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος. Φάνηκε πως στην επανάληψη ο ΠΑΣ δυσκολεύτηκε αρκετά να αναπτυχθεί και να κρατήσει μπάλα, με την πίεση της ΑΕΚ να τον αναγκάζει να μένει στο δικό του μισό. Στο 67′ μια ακόμη κεφαλιά του Γκαρσία, έφτασε στα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Φανταστική σέντρα του Ρότα στο 69′, με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά, να σκοράρει και να γίνεται η “χρυσή” αλλαγή” του Γιαννίκη για το 1-0. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε αυτή την εμφάνιση με ένα δεύτερο γκολ στο 89′, από την σέντρα του Μάνταλου, που έφτασε στον Ανσαριφάρντ, και έκανε το 2-0 για την “Ένωση”.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία (91′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (66′ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (65′ Ρίζος), Παντελάκης, Καραχάλιος (81′ Λόλης), Στάνκο, Οικονομόπουλος (80′ Μπρένερ), Λιάσος (80′ Μορέιρα), Ντομίνγκεζ (89′ Μίνα), Περέα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ