Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βόλος-Ολυμπιακός 0-1: Γιατί ο παλιός είναι αλλιώς…

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπιασε ξανά καλή απόδοση, πήρε όμως το ζητούμενο που ήταν η νίκη και με δράστη τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 81′ έφτασε στο διπλό που ισούται με ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Λίγες ημέρες μετά την υπερπροσπάθεια στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του. Χάρη στον σπουδαίο Βαλμπουενά νίκησε με σκορ 1-0 τον Βόλο κάνοντας ένα διπλό που είναι μισό πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες.

Η ομάδα της Μαγνησίας έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο ίδιο διάστημα (27′) ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την υπεροχή, χωρίς να καταφέρει να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, ο Ονιεκουρού μπήκε στο ματς αντί του Μασούρα. Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τη μεσαία γραμμή και να προσπαθεί από τα πλάγια να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο Βόλος εμφανίστηκε επιθετικά στο 60’ με κεφαλιά του Ρομέρο, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Βατσλίκ.

Στο 63’ ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε ακόμα δύο αλλαγές με τους Εμβιλά και Βαλμπουενά. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαντί Καμαρά ανέβηκε ψηλά, επιχείρησε το σουτ, το οποίο ήταν άστοχο. Ο διεθνής άσος από τη Γουινέα πλησίασε το 0-1 και στο 69’ με νέο σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 70’ ο γκολκίπερ του Βόλου χρειάστηκε να επέμβει για ακόμα μία φορά, στο πλασέ του Βαλμπουενά. Ο χορός των ευκαιριών συνεχίστηκε και στο 72’ ο Σισέ έστειλε τη «στρογγυλή θεά» δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο κόουτς Μαρτίνς ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά με την είσοδο των Τικίνιο και Βρουσάι και δικαιώθηκε, καθώς από τους δύο ξεκίνησε το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας άσος έβγαλε τη μεγάλη μπαλιά, ο Τικίνιο υποδέχθηκε την μπάλα και πάσαρε προς τον άξονα. Ο Βαλμπουενά συνδυάστηκε ωραία με τον Ελ Αραμπί και με έξοχο σουτ ο Γάλλος νίκησε τον Κλέιμαν και χάρισε τη νίκη στην ομάδα μας, όπως έγινε και στον πρώτο γύρο.

Έτσι και μαθηματικά οι “ερυθρόλευκοι” τερματίζουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Βόλος-Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Σκόρερ: 81′ Βαλμπουενά

Κίτρινες: –

Οι Συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Νίνης (46′ Μπαρτόλο), Τσοκάνης (71′ Κορέα), Φερνάντες, Σοάρες, Ρεγκατέν (80′ Σιέλης), Φαν Βέερτ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (77′ Βρουσάι), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (63′ Εμβιλά), Μ. Καμαρά, Μασούρας (46′ Ονιεκούρου), Καρβάλιο (63′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (77′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ