Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έσπασε την παράδοση σε ματς-θρίλερ!

Σε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και δύναμη και από τις δύο πλευρές ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa Conference League απέναντι στη Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3.

 

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» πιέζοντας και αναζητώντας το γκολ από το πρώτο λεπτό. Το σουτ εκτός περιοχής του Μπίσεσβαρ στο 10’ μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με την Μίντιλαντ να απαντάει στο 17 με τον Σίστο να σουτάρει δυνατά και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει τον κίνδυνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι αλλά ο Ίζακσεν που βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αστόχησε. Στην επόμενη φάση η μπάλα μεταφέρθηκε με ταχύτητα στα καρέ της Μίντιλαντ με τον Τσόλακ να γυρίζει την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και τον Ζίβκοβιτς να τη στέλνει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Το ξέσπασμα των «ασπρόμαυρων» είχε συνέχεια καθώς ο Βιεϊρίνια στο 25’ εξαπέλυσε έναν πραγματικό κεραυνό από πολύ μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Όλαφσον γράφοντας το 2-0 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ελληνική ομάδα. Στο 40’ ήταν η σειρά του Τσόλακ να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής με τον Όλαφσον να μπλοκάρει σταθερά. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους να μειώσουν αλλά η κοντινή προβολή του Παουλίνιο κόντραρε στον Κρέσπο και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Δανοί πίεσαν προσπαθώντας να πετύχουν κάποιο τέρμα και οι γηπεδούχοι διαχειρίζονταν το χρόνο επιδιώκοντας να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 60’ ο Πασχαλάκης έδιωξε αποτελεσματικά κοντινή προσπάθεια του Ίζακσεν με τον Χενκ να στέλνει στο 76 την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος παίκτης έφερε την υπόθεση παιχνίδι στα ίσα στο 79’ με κοντινή κεφαλιά μειώνοντας σε 2-1. Νέα τεράστια ευκαιρία για τους Δανούς στο 81’ με κεφαλιά του Σβιατσένκο στο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη συμπλήρωση των 90 με το παιχνίδι να οδηγείται στην ημίωρη παράταση.

Το μόνο αξιόλογο που είδαμε στο έξτρα 30λεπτο ήταν από πλευράς Τσόλακ ο οποίος προσπάθησε με κεφαλιά στο 101 και με σουτ εντός περιοχής ένα λεπτό αργότερα να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι μοιραία η αναμέτρηση πήγε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους ήταν πιο ψύχραιμοι και απόλυτα εύστοχοι και με σκορ 5-3 πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa Conference League. Μία πρόκριση που… αναγκάζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης τόσο μακριά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 48 ολόκληρα χρόνια!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για τον «Δικέφαλο» εύστοχοι ήταν κατά σειρά οι Τσόλακ, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Μιτρίτσα και Κούρτιτς με τον Κροάτη να στέλνει την ομάδα του στην επόμενη φάση με το δικό του εύστοχο πέναλτι. Για τη Μίντιλαντ την μπάλα στα δίχτυα έστειλαν οι Άντερσον, Ντιρ και Λιντ, ενώ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάγιερ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (71′ Σϊντκλεϊ), Τσιγγάρας (90′ Σοάρες), Κούρτιτς, Ντόουγκλας (74′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (104′ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (71′ Μιτρίτσα), Τσόλακ. Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Γιαξής, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Σοάρες, Μιτρίτσα, Κούτσιας.

Μίντιλαντ: Όλαφσον, Τιχοσέν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46′ Ντιρ), Άντερσον, Ίσακσεν (99′ Σαρλς), Ονιέντικα, Εβάντερ, Παουλίνιο (46′ Χεγκ ), Μπρουμάδο (73′ Λιντ), Σίστο (46′ Μέγιερ). Αναπληρωματικοί: Τόμπσον, Μπεέτσον, Χεγκ, Μέγιερ, Βάγκνερ Λοβ, Σόρενσεν, Τσαρλς, Ντιρ, Λιντ, Σιμσίρ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ