Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σπουδαίο διπλό για Άρη (0-2) τον Αστέρα Τρίπολης

Μία ακόμη μεγάλη νίκη πέτυχε πριν από λίγη ώρα ο Άρης, καθώς απέδρασε με το διπλό από την Τρίπολη και το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Καμαρά στο 41′ και Σάσα στο 90+7′, ο Άρης σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας (μετά και το -5 του ΠΑΣ Γιάννενα) και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος.


 

Ο Μπούργκος επέλεξε την εντεκάδα με την ” ίδια συνταγή ” που αγωνίστηκε η ομάδα στο εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.
Ο Κουέστα στο τέρμα, Σούντγκρεν δεξιά, Γκάνεα στα αριστερά με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς στα στόπερ. Ο Σάσα με τον Ματίγια ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Εντιαγέ λίγο πιο μπροστά. Ιτούρμπε και Μαντσίνι τα δύο εξτρέμ με μοναδικό προωθημένο τον Καμαρά.

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι με πολύ ενέργεια και διάθεση να τρέξει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει από την αρχή φάσεις προς την εστία της Τρίπολης. Δύο τελικές μέτρησε ο Άρης στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ιτούρμπε και τον Σάσα να δοκιμάζουν τον τερματοφύλακα της Τρίπολης. Αφότου πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο, ο Αστέρας ισορόπησε το παιχνίδι και ανέβασε το ρυθμό του χωρίς όμως να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός. Μετά το 35 οι παίκτες του Άρη ανέβασαν εκ νέου το ρυθμό τους και βγήκαν στην αντεπίεση. Οι ευκαιρίες των Εντιαγέ και Σάσα δε βρήκαν στόχο, αλλά στο 41′ ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Καμαρά κέρδισε την μπάλα και με καλό οδήγημα της μπάλας έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παπαδόπουλου όπου έκανε το σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε κατέληξε στα δίχτυα μη μπορώντας να τη διώξει ο Παπαδόπουλος. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Άρη να παίρνει το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο καλές ευκαιρίες για τον Άστερα Τρίπολης. Αρχικά, το σουτ του Σίτο δεν απείλησε τον Κουέστα ενώ λίγο αργότερα ο Ριέρα είχε δοκάρι καθώς οι αμυντικοί του Άρη έχασαν τον παίκτη στα μαρκαρίσματα. Μετά το 60′ το παιχνίδι άνοιξε, ενώ είχε και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα με τον διαιτητή να βγάζει και αρκετές κάρτες από το τσεπάκι του. Ο προπονητής του Άρη ανακάτεψε την τράπουλα και πέταξε στο παιχνίδι τους Μπερτόγλιο και Γκάμα στη θέση των Εντιαγέ και Ιτούρμπε που έμειναν σε ρηχά νερά. Δέκα λεπτά μετά την είσόδό του ο Μπερτόγλιο τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στην αλλαγή με τον Γκαρσία να περνάει στη θέση του. Ο Αστέρας στο 75′ έχασε μία ακόμη ευκαιρία με τον Μπαράλες όπου μετά από γύρισμα του Σίτο η προβολή του δεν βήκε στόχο. Στο 86′ ο Γκάμα αφού έκλεψε την μπάλα θέλησε να βγει στην αντεπίθεση αλλά ο Παπαδόπουλος βγήκε γρήγορα από την εστία του και πρόλαβε τον Πορτογάλο. Ο Πορτογάλος διαιτητής Κορέιρα έδειξε 7 λεπτά καθυστερήσεις με τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται δείχνοντας έτσι και τη δυσαρέσκειά τους, ενώ με αυτές τους τις διαμαρτυρίες ο διαιτητής έδειξε κίτρινες κάρτες στον Ναζλίδη και τον Νιαρχάκο από πλευράς φιλοξενούμενων.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης κλείδωσε τη νίκη χάρη στο γκολ του Λούκας Σάσα με τον Βραζιλιάνο χαφ του Άρη να σουτάρει από τη μικρη περιοχή του Παπαδόπουλου, μετά από γύρισμα του Γκαρσία.

 

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Δημήτρης Μεϊντάνας (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)
4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)
Βοηθός VAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Μουνάφο, 54′ Mπαράλες, 61′ Ατιένζα, 90’+3′ Καρμόνα, 90’+4′ Κρέσπι/72′ Κουέστα, 79′ Σούντγκρεν, 89′ Μαντσίνι, 90’+9′ Γκαρσία

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: Καμαρά 41′, Σάσα 90+7′

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης(Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένζα (90’ Μπενίτο), Καρμόνα, Άλβαρες, Βαλιέντε (76’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ριέρα (59’ Κρέσπι), Σόνι (59’ Καπίγια), Σίτο (76’ Τιλίκα), Μπαράλες

Άρης(Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι, Εντιαγέ(59′ Μπερτόγλιο, 68′ Ματέο), Ιτούρμπε(58′ Γκάμα), Καμαρά (82′ Μπεναλουάν)

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ