Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι

Στις εγχώριες διοργανώσεις θα δώσει έμβαση ο Παναθηναϊκός καθώς ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ ανδρών στο βόλεϊ από την κάτοχο εννέα (9) πρωταθλημάτων και επτά (7) κυπέλλων τουρκίας, Χάλκμπανκ .

Μπορεί να απουσίαζε επί έντεκα (11) χρόνια από τα ευρωπαϊκά σαλόνια αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό της τρίτης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε εντός έδρας το βράδυ της Τρίτης (1/3) με 2-3 σετ από την Χάλκμπανκ και σε συνδυασμό με την ήττα (3-0 σετ) στην Τουρκία αποκλείστηκε από την συνέχεια δίνοντας την δυνατότητα στην τούρκικη ομάδα να βρεθεί για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό και να διεκδικήσει έναν δεύτερο τίτλο έπειτα από εκείνον το 2013.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει με με 3-0 ή 3-1 σετ και να κατακτήσει το χρυσό σετ ώστε να βρεθεί στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ ανδρών στο βόλεϊ απέναντι στην Narbonne από την Γαλλία στην οποία αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν αρκετοί Έλληνες αθλητές, όπως: Αθανάσιος Ψάρας, Γιώργος Πετρέας, Κώστας Πρωτοψάλτης, Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος. Η ελληνική ομάδα είχε την δυνατότητα εφόσον έπαιρνε την πρόκριση να βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό έπειτα από δεκατρία (13) χρόνια καθώς το 2009 ηττήθηκε στον τελικό του Τσεφ Καπ από την Ρωσική, Λοκομοτίβ Μπέλκοροτ .

Tα σετ : 19-25, 22-25, 30-28, 25-17, 18-20

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ