Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εφιαλτική νίκη για την ΑΕΚ

Χάρις το χαμένο πέναλτι του Κάρλος Ρούεσκα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, η ΑΕΚ κέρδισε με 25-24 στο πλαίσιο της 9ης αναμέτρησης για το European League ανδρών στο χάντμπολ .

Την τέταρτη και δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην ευρώπη πέτυχε η ΑΕΚ το βράδυ της Τρίτης (1/3) στη Χαλκίδα καθώς κέρδισε εντός έδρας την πορτογαλική, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η νίκη της ελληνικής ομάδας ήταν υποχρεωτική διότι στον 4ο όμιλο είναι όλα ρευστά για τα εισιτήρια πρόκρισης στην φάση των «16» και απομένει ακόμη μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΚ θέλει την νίκη απέναντι στην Πέλιστερ από τη Β.Μακεδονία σε συνδυασμό με ήττα της ελβετικής ,Καντέτεν και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) καθώς οι τελευταίες έχουν έναν βαθμό περισσότερο .

Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση απέναντι στην πρωτοπόρο και κάτοχο είκοσι ένα (21) πρωταθλημάτων πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η έναρξη του παιχνιδιού βρήκε τους πορτογάλους μπροστά στο σκορ με την ΑΕΚ για δεκατρία λεπτά (13) να μην μπορεί να πάρει κεφάλι .Έπειτα με συγκέντρωση η ελληνική ομάδα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και η λήξη του 1ου ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 15-11 .

Στο 2ο ημίχρονο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη με τα λάθη της ΑΕΚ στην επίθεση να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο με τους πορτογάλους να βομβαρδίζουν την εστία της ελληνικής ομάδας με τέσσερα (4) συνεχόμενα γκολ. Δεκαοχτώ (18) λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έως το τέλος πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ έως ότου στην προτελευταία επίθεση η ΑΕΚ με γκολ του Μυλωνά προηγήθηκε με 25-24 αλλά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο τελευταίο δευτερόλεπτο κέρδισε πέναλτι έχοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να μοιραστεί από έναν βαθμό με την ΑΕΚ. Το πέναλτι ανέλαβε ο 36χρονος Ισπανός, Κάρλος Ρουέσκα ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πέτρου Μπουκοβίνα .

Βαθμολογία 4ου ομίλου :

  1. Νιμς (Γαλλία) : 12
  2. Πέλιστερ (Β.Μακεδονία) : 10
  3. Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) : 9
  4. Καντέτεν (Ελβετία) : 9
  5. ΑΕΚ (Ελλάδα) : 8
  6. Ταταμπάνια (Ουγγαρία) : 6

*Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον όμιλο .

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ