Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

EuroLeague: Οι Ρώσοι δεν παίζουν στη διοργάνωση για ένα μήνα, μέχρι να βρεθεί λύση

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28.02 η Euroleague αποφάσισε την αναβολή των αγώνων των Ρωσικών ομάδων για έναν μήνα απο της διοργανώσεις της ( ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λοκομοτίβ Κουμπάν , Ούνιξ Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ) μέχρι να βρεθεί μια λύση σχετικά με την πολεμική επίθεση την Ρωσίας στην Ουκρανία .

Για έναν μήνα οι Ρωσικές ομάδες αποβάλλονται απο τις διοργανώσεις της Εuroleague για έναν μήνα  όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή σε τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 28.01. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις διοργάνωσες ( Εuroleague και Eurocup) με τις 4 ρωσικές ομάδες να χάνουν παίχτες συνεχώς.

Να θυμίσουμε πως ήδη απο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν αναχωρήσει απο την χώρα ο Σενγκέλια και ο Μπολομπόι , ενώ η Ζενίτ έχει βγάλει ανακοίνωση πώς για λόγους ασφαλείας όποιος παίχτης θέλει μπορεί να αποχωρήσει μέχρι νεωτέρας απο τον σύλλογο μεχρι να βρεθεί μια λύση με τον πόλεμο στην Ουκρανία .

Η σχετική ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague Basketball, που συναντήθηκε εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

1. Την αναβολή της συμμετοχής των ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) όσο και στο EuroCup (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

2. H EuroLeague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης. Αν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευχάριστο τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου εναντίον των ρωσικών ομάδων θα διαγραφούν από τους υπολογισμούς της κατάταξης.

Η EuroLeague και οι σύλλογοί της επαναλαμβάνουν την ισχυρή τους δέσμευση υπέρ της ειρήνης, εναντίον κάθε πράξης βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προωθούν τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα, αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα της διοργάνωσης και των ομάδων της“.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ