Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η FIBA απέβαλε τη Ρωσία και τις ομάδες της από όλες τις διοργανώσεις

Η FIBA ακολούθησε αποφάσισε την μην συμμετοχή ομάδων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της μέχρι να αποκατασταθεί η κατάσταση με τον πόλεμο την Ουκρανία ακολουθώντας ο παράδειγμα της FIFA.

Οι Ρωσικές ομάδες αποβάλλονται απο τις διοργανώσεις της FIBA μέχρι να βρεθεί μια λύση με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να θυμίσουμε πως και η Euroleague για έναν μήνα απέβαλλε τις ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις την μέχρι να βρεθεί μια λύση. Η εισβολή αυτή δεν άφησε πολλά περιθώρια στην διοργανώτρια αρχή .

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε την αποβολή μέχρι νεωτέρας όλων των ομάδων της Ρωσίας, αλλά και της Εθνικής τους ομάδας, από τις διοργανώσεις της (FIBA Basketball και 3χ3 Basketball). Το ίδιο ισχύει και για τους Ρώσους διαιτητές. Νέες αποφάσεις θα παρθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο στις 25 Μάρτη.

Έτσι η Εθνική Ρωσίας δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, όπως και στα τελικά του Eurobasket του 2022, όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ