Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διατήρησε το αήττητο απέναντι στην ΑΕΚ

Στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική της Super League 1 η ΑΕΚ υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με το τελικό 1-1 να δίνει από έναν βαθμό στην κάθε ομάδα και κερδισμένους τους «ασπρόμαυρους» που διατηρήθηκαν στο +7 από την τρίτη θέση.

 

Πιο επιθετικά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι απειλώντας πρώτοι με δύο προσπάθειες του Αουγκούστο, στο 2’ με σουτ εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ και στο 5’ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως ήθελε από κοντά με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Στο 16’ η πολύ αυστηρή με τη χρήση του VAR απευθείας κόκκινη κάρτα στον Τσιγγάρα για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι με την «Ένωση» να κερδίζει αμέσως μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 28’ ο Γκαρσία με ωραία κεφαλιά σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε 8 λεπτά αργότερα με τον συνήθη ύποπτο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Κροάτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πολύ δύσκολη θέση αλλά ο Τσιντώτας είχε κακή αντίδραση με την μπάλα να καταλήγει μέσα στην εστία του και να έρχεται η ισοφάριση για τους «ασπρόμαυρους». Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1 στο 38’ με τον Μάνταλο αλλά η πολύ κοντινή κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εκπληκτική επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Οφρυδόπουλου είχαν την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας η οποία όμως ήταν αρκετά φλύαρη και δεν απέφερε καρπούς. Πέρα από ένα σουτ εκτός περιοχής από πλευράς Σιμόες στο 82’ που πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία και μια κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την μπάλα να φεύγει παράλληλα με το τέρμα του ΠΑΟΚ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή Φάμπρι, αποτέλεσμα που διατήρησε τους φιλοξενούμενους στο +7 από την τρίτη ΑΕΚ αλλά και το αήττητο σερί απέναντι στην «Ένωση» που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (75′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56′ Σάκχοφ), Μάνταλος (82′ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (56′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (75′ Τάνκοβιτς), Αραούχο. Αναπληρωματικοί: Χατζηεμμανουήλ, Σβάρνας, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (85′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (85′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (74′ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ (66′ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (85′ Μουργκ), Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Τσόλακ, Μουργκ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ