Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Νόριτς 2-1: Αν έχουν Μιναμίνο… διαβαίνουν οι “Reds”!

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Νόριτς με 2-1 στο Άνφιλντ, σε μια αναμέτρηση με έντονη την παρουσία ελληνικού στοιχείου, αφού στις βασικές επιλογές των δύο προπονητών βρίσκονταν οι Έλληνες διεθνείς, Τσιμίκας και Γιαννούλης αντίστοιχα. Τα δύο γκολ του Μιναμίνο έκριναν την έκβαση του αγώνα και χάρισαν στη Λίβερπουλ τη νίκη, για τον πέμπτο γύρο του FA Cup. 

Λίβερπουλ, προερχόμενη από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την Τσέλσι, παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη βασική της εντεκάδα στην αποψινή αναμέτρηση του Άνφιλντ. Το παιχνίδι δεν κύλησε στις συνηθισμένες υψηλές ταχύτητες που επιλέγουν οι παίκτες του Κλοππ, ωστόσο κατόρθωσαν εύκολα να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Η Λίβερπουλ είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια της, ενώ αντίθετα η Νόριτς, έχοντας επίσης διαφορετικά πρόσωπα στο βασικό της σχήμα, επέλεξε να μείνει κυρίως πίσω από την μπάλα, με σκοπό να βρει κενό χώρο για να βγει μπροστά. Στο 27‘ η “κόκκινοι” κυκλοφόρησαν ήρεμα την μπάλα σε μια ωραία προσπάθεια, που ήρθε να τελειώσει ο Μιναμίνο, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους, μετά από μια ψύχραιμη ασσίστ του Οριγκί. Η μεγάλη εμφάνιση του Ιάπωνα ποδοσφαιριστή επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στο 39‘ του αγώνα. Μετά από ένα πολύ ωραία εκτελεσμένο κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα, ο Μιναμίνο ήταν ξανά έτοιμος, για να στείλει την μπάλα εκεί όπου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Κρουλ, να αυξήσει το σκορ του αγώνα, και να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα στη βραδιά. Στο 47‘, ύστερα από ένα “φθηνό” λάθος του Γκόμεζ η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Ρασίτσα, ο οποίος προέβη σε ένα καλό σουτ, χωρίς όμως ιδιαίτερη τύχη.

Λίβερπουλ έψαξε στη συνέχεια το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη, και θα τελείωνε τις όποιες ελπίδες των αντιπάλων να ξαναμπούν στο ματς, δίχως όμως να πιάσει σε καμία στιγμή τους συνηθισμένους υψηλούς ρυθμούς της. Στο 51‘ ένα καλό σουτ του Τσάμπερλειν βρήκε την εξωτερική πλευρά της εστίας του Κρουλ, ενώ έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εκ νέου να απειλήσουν με μια προσπάθεια του Έλλιοττ. Η απάντηση ήρθε στο 63‘ από την Νόριτς, που από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού κι έπειτα είχε ανοίξει σχετικά το παιχνίδι της. Ο Γιαννούλης έκανε μια εξαιρετική σέντρα προς τον Σάρτζεντ που βρισκόταν σε καλή θέση, όμως η κεφαλιά του πέρασε έξω. Στο 77‘ ο Ρουπ νίκησε τον Άλισσον με ένα όμορφο σουτ στη γωνία της εστίας του, μειώνοντας έτσι σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Στο 85‘ τα “καναρίνια” πλησίασαν στο 2-2 από την προσπάθεια του Ρόου, όμως αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ προχώρησε σε μια εκπληκτική απόκρουση, και παραχώρησε το πρώτο κόρνερ της Νόριτς στο ματς. Στο 87‘ ο Ντίαζ που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, επιχείρησε ένα εντυπωσιακό σουτ με στόχο το “Γ” της εστίας της Νόριτς, όμως η μπάλα κατέληξε έξω. Το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Άτκινσον.

Η Λίβερπουλ πέτυχε την 11η διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζοντας να βρίσκεται με αξιώσεις μέσα σε όλους τους στόχους της. Οι “κόκκινοι” θα βρίσκονται στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά το 2015, και πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά με τον Γιούργκεν Κλοππ στο τιμόνι τους.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Milner, Konate, Gomez, Τσιμίκας, Henderson (Morton 61′), Oxlade-Chamberlain, Jones (Elliott 46′), Minamino, Jota (Diaz 84′), Oirgi (Mane 84′)

Norwich City (Dean Smith): Krul, Byram, Zimmerman, Gibson, Γιαννούλης, Normann (Gilmour 61′), Rupp (McLean 77′), Lees-Melou, Placheta (Sargent 46′), Pukki (Dowell 61′), Rashica (Lowe 61′) 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ