Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Με μοναδικό στόχο το “τρίποντο”

ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, με μοναδικό στόχο το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να επικράτησουν και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-1), παρά το γεγονός πως έπαιζαν με 10 παίκτες από πολύ νωρίς στο πρώτο μέρος. Τα γκολ του Γκαρσία στο 28′ και του Κούρτιτς στο 36′ ήταν εκείνα που έκριναν τελικά την αναμέτρηση. Παρόλα αυτά η εμφάνιση της “Ένωσης” ήταν καλή στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο πίεζε συνεχώς τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να βρει το γκολ της νίκης.

Η επιστροφή των βαθμών του Άρη, κάνει την ΑΕΚ να θέλει ακόμη περισσότερο να πάρει το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφού κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση. Βρίσκεται στο +1 από τους Θεσσαλονικείς και στο +4 από τον Παναθηναϊκό, οπότε η σημερινή νίκη μοιάζει μονόδρομος.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, θα έχει ταυτόχρονα να διαχειριστεί και πολλές απουσίες. Βράνιες, Λε Ταλεκ και Ρότα είναι τιμωρημένοι, ενώ θα βρίσκονται εκτός αποστολής και οι τραυματίες Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς και Γαλανόπουλος.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζηεμαννουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Κορνέζος, Σιμάνσκι, Σιμόες, Φράνσον, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς, Αραούχο, Ανσαριφάρντ.

Εξίσου σημαντικό είναι το σημερινό ματς και για τον Αστέρας, που θέλει να εξασφαλίσει την είσοδο του στην εξάδα. Η ομάδα της Τρίπολης φάνηκε ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Το 1-0 ξεκλείδωσε την ομάδα του Μαρτίνς και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην πίεση, με αποτέλεσμα το τελικό 5-1.

Σε περίπτωση που καταφέρει να επικρατήσει απέναντι στην ΑΕΚ, τότε αυτόματα εξασφαλίζει την είσοδο του στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση, που ο Αστέρας χάσει τότε πρέπει να μην κερδίσουν ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ για να μπουν οι Τριπολιτσιώτες στα Play off της Super League. Όλα αυτά θα ισχύσουν μόνο σε περίπτωση που παραμείνει η αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΣ.

Για τον Μίλαν Ράσταβατς επιστρέφουν οι, Μπαράλες και Γκαρθία, ενώ εκτός θα βρίσκονται οι Καπίγια και Ιγκλέσιας.

Η αποστολή του Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Τιλίκα, Μουνάφο, Σανταφέ, Ριέρα, Κανελλόπουλος, Σίτο, Μπαράλες, Κρέσπι, Μπενίτο, Σονί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ