Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έβγαλε την υποχρέωση στη Λαμία πριν το ευρωπαϊκό ραντεβού

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στη Λαμία με σκορ 0-2 της ομώνυμης ομάδας στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League τερματίζοντας στη 2η θέση με 53 βαθμούς και περιμένει τώρα την κλήρωση των πλέι οφ.

 

Με πολλή και έντονη βροχή το παιχνίδι αλλά ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Στην πρώτη από αυτές οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ευτύχισαν να προηγηθούν στο 37’ σε μία γρήγορη αντεπίθεση με τον Λέο Ζαμπά να κάνει ωραίο κούρσα και τελείωμα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του 7 λεπτά αργότερα με κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με κοντινή κεφαλιά του Μιχαηλίδη στο 51’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Στο 55’ ο Σάστρε σέντραρε με τον Ζαμπά να επιχειρεί το απευθείας πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαραβέλης απομάκρυνε την μπάλα σε ωραίο σουτ του Μουργκ. Στο 61’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Ζαμπά σταμάτησε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν στο 65’ αλλά ο Ελευθεριάδης σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη με κεφαλιά ψαράκι. Η τελευταία αξιόλογη επιθετική ενέργεια ήταν από τον Άκπομ στο 87’ αλλά ο Άγγλος φορ δεν μπόρεσε να νικήσει με τακουνάκι τον Γκαραβέλη. Το 0-2 έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 3 λεπτών καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο διαιτητής Παπαπέτρου, δίνοντας στον ΠΑΟΚ άλλη μια νίκη στη φετινή Super League με την οποία διεύρυνε κι άλλο το αήττητο σερί του στους 14 αγώνες.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν δίκαια τους 3 βαθμούς και ταυτόχρονα μπόρεσαν να κάνουν διαχείριση στους παίκτες που υπολογίζονται για το πολύ σημαντικό παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με την Γάνδη για τη φάση των «16» του Conference League.

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Αραούχο, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81′ Μαζουλουξής), Νούνιες, Ντελ Πίνο (54′ Μπανγκουρά) , Ελευθεριάδης (68′ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81′ Βέλλιος). Αναπληρωματικοί: Σαράνοφ, Βύντρα, Μαρτίνες, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Νινούα, Βέλλιος, Τσούκαλος, Μπανγκουρά.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (68′ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (75′ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (68′ Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81′ Άκπομ). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Κούτσιας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ