Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκη τριάδας για την ΑΕΚ – Εκτός εξάδας ο Αστέρας (2-1)

Με νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-1 και επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα – Εκτός εξάδας ο Αστέρας Τρίπολης μετά την νίκη του ΟΦΗ κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης. 

Το γκολ του Τζαβέλλα λίγο πριν την λήξη του ματς, έφερε στην ΑΕΚ, ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που την διατηρεί στην 3η θέση και έβγαλε εκτός εξάδας την ομάδα της Τρίπολης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την αρχή της αναμέτρησης η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλλει την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρος, πιέζοντας τον Αστέρα Τρίπολης. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε στο 8′, με τον Αραούχο να τσιμπάει την μπάλα, να σουτάρει, αλλά να βλέπει τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί μια φανταστική επέμβαση με το αριστερό χέρι. Μπορεί στο απευθείας φάουλ του Τσούμπερ στο 24′, να βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Αραούχο έκανε το 1-0 για την ομάδα του με ένα κοντινό πλασέ.Το σουτ του Σίτο μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ στο 30′ και η κεφαλιά του Βαλιέντε στο 37′ ήταν δύο σημαντικές στιγμές του Αστέρα για να μπει στο ματς και να ισοφαρίσει, αλλά κατέληξαν ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν αρκετά απειλητικοί στην αντεπίθεση με την προσπάθεια του Σίτο να είναι άστοχο στο 43′. Με αυτό τον τρόπο έληξε το πρώτο μέρος, που βρήκε την ΑΕΚ, να προηγείται για ακόμη μια φορά με τον Σέρχιο Αραούχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να απειλεί, αλλά ο Μπαράλες δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε στο 46′. Όμως δέκα λεπτά αργότερα ο φορ των φιλοξενούμενων, μετά την σέντρα του Ριέρα πήρε μια καλή κεφαλιά και έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ πίεσε στην συνέχεια για να πάρει και πάλι το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Σιμάνσκι δεν ήταν καλό στο 59′. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι είχε πολύ ένταση με αρκετά φάουλ και διακοπές κατά την διάρκεια του και οι δύο ομάδες δεν δημιουργήσαν μεγάλες στιγμές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς όμως, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με την κεφαλιά του Τζαβέλλα, έπειτα από σέντρα του Γέβτιτς, να καταλήγει στα δίχτυα στο 81′. Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση και ταυτόχρονα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Αστέρα να συμμετέχει στα play-out και την ΑΕΚ να παραμένει στην πρώτη τριάδα.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μισελέν (92′ Σβάρνας), Σιμόες, Χατζισαφί (57′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (68′ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ, Αραούχο (68′ Ανσαριφάρντ)

Αστέρας Τρίπολης (Mίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84′ Καρμόνα), Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46′ Τιλίκα), Ριέρα (69′ Κρεσπί), Σονί, Μπαράλες

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ