Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΟΦΗ «καθάρισε» τον Απόλλωνα, και είναι με το ένα πόδι στα play off!

Ο ΟΦΗ αναμετρήθηκε σήμερα (6/3) στο Ηράκλειο με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, σε ένα πολύ κομβικό  παιχνίδι για την είσοδο του ΟΦΗ στα play off.

O ΟΦΗ νίκησε τον Απόλλωνα με 2-0 και μετά την ήττα του Αστέρα αλλά και την ισοπαλία του ΠΑΣ, ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει μία θέση στα play off, αλλά όχι 100% αφού όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει η εκδίκαση για την αφαίρεση βαθμών του Πας Γιάννινα, ο οποίος έχει ζητήσει έφεση.

Tο παιχνίδι:

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι κάνοντας την πρώτη του απειλή προς τον Απόλλωνα στο 4ο λεπτό όμως ο Κότσαρης απέκρουσε. Στο 14΄οι γηπεδούχοι κατέγραψαν μία πιο αξιόλογη φάση, με το κόρνερ που εκτέλεσε ο Λάμπρου, πήρε την κεφαλιά ο Νέιρα καταλήγοντας τη μπάλα άουτ. Έως και το 25ο λεπτό του αγώνα δεν υπήρξε ιδιαίτερη ένταση από τις δύο ομάδες, ενώ η αμυντική λειτουργεία των Κρητικών ήταν φανερά βελτιωμένη, αλλά η απουσία του Τοράλ ήταν αρκετά αισθητή.

Περίπου στα μισά του αγώνα οι «ασπρόμαυροι» έγιναν πιο πιεστικοί στο 30′ ο Ντουρμισάι έχασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή από την πάσα του Μπαλογιάννη και την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια ο Ντε Γκούζμαν στο 33′ δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο απειλητικά ο Νέιρα πήρε τη μπάλα πάτησε περιοχή, σούταρε όμως τον έκοψε ο Ρόνιε. Στο 53′ άλλη μία ευκαιρία να βγει μπροστά ο ΟΦΗ πήγε χαμένη καθώς ο Φελίπε έχασε μία «τρελή» ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή, αφού δεν δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε από τη σέντρα του Ντουρμισάι. Στο 59′ ακόμη μία καλή στιγμή  για τους γηπεδούχους πήγε χαμένη με τον  Φελίπε που πήρε την μπάλα σε πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 64′ ο ΟΦΗ πήρε «ανάσα» καθώς άνοιξε το σκορ μετά τις χαμένες ευκαιρίες με τον Βούρο παίρνοντας ψυχολογία για τη συνέχεια του αγώνα. Oι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και σκόραραν και 2ο γκολ με τον Φελίπε στο 71′, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την είσοδο τους στα play off. Στο 74′ ο Απόλλωνας έκανε μία καλή τελική με τον Τσιλούλη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, αλλά τον έκοψε ο Βούρος. Τελικός νικητής ήταν ο ΟΦΗ ο οποίος περιμένει την απόφαση του ΠΑΣ για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο στα pay off.

 

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Επασί,Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Λάμπρου ( Τσιλιανίδης 79′), Νέιρα ( Στάικος 84′), Βούρος, Ντουρμισάι ( Καμάου 85′), Φελίπε, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν ( Μπουζούκης 76′), Μπαλογιάννης

Απόλλωνας Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Άλβες, Ρόνιε, Σλίβκα , Τσίμπσαχ ( Παπαγεωργίου 76′), , Ντάουντα ( Σίγκνεβιτς 53′), Τσιλούλης, Γιαννιώτας ( Παλμίδης 46′), Ιωαννίδης

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ