Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μόνο νίκη για να προκριθεί η ΑΕΚ

Το τελευταίο παιχνίδι για την φάση των ομίλων του European League δίνει την Τρίτη (8/3) και ώρα 19:45 με μετάδοση από τo EHFTV ,το τμήμα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ απέναντι στην Πέλιστερ με μοναδικό στόχο την νίκη ευελπιστώντας συγχρόνως σε ήττα της ελβετικής, Καντέτεν και της πορτογαλικής Σπόρτινγκ .

Για την 10η αγωνιστική του 4ου ομίλου της δεύτερης σε κύρος ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (European League) η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στη Β.Μακεδονία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπίτολα η οποία απέχει δεκαέξι (16) χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα και τριάντα τέσσερα (34) χιλιόμετρα από την Φλώρινα.

Πέλιστερ και ΑΕΚ θα μονομαχήσουν στο κλειστό γήπεδο Boro Čurlevski , χωρητικότητας 2.785 θέσεων το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Β.Μακεδονίας το 100 % της χωρητικότητας αρκεί οι θεατές να έχουν κάνει τις δύο (2) δόσεις εμβολίου. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η ΑΕΚ ηττήθηκε εντός έδρας με 27-30.

Η Πέλιστερ για την 9η αγωνιστική του ομίλου ηττήθηκε με 25-21 από την Ταταμπάνια η οποία έχει μείνει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης ενώ κέρδισε τον πρώτο αγώνα για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος απέναντι στην Τίκβες εντός έδρας (4/3) με 30-25.

« Η ομάδα πρόκειται να δώσει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της ιστορίας της απέναντι σε μια ολοκληρωμένη ομάδα με πολύ ισχυρή έδρα. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και η ομάδα έχει την παραγωγική ηρεμία που απαιτείται για μια τέτοια στιγμή. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας έχοντας σκοπό να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας » , ήταν οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αντιθέτως η ΑΕΚ παραμένει αήττητη σε τέσσερις (4) αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων καθώς κέρδισε δύο (2) ευρωπαϊκά παιχνίδια και δύο (2) πρωταθλήματος απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αερωπό Έδεσσας παραμένοντας στην 1η θέση.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου :

  1. Νιμς (Γαλλία) : 12
  2. Πέλιστερ (Β.Μακεδονία) : 10
  3. Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) : 9
  4. Καντέτεν (Ελβετία) : 9
  5. ΑΕΚ (Ελλάδα) : 8
  6. Ταταμπάνια ( Ουγγαρία) : 6
    * Στην φάση των 16 προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου .

Η 10η και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου περιλαμβάνει :

  • Καντέτεν – Ταταμπάνια
  • Σπόρτινγκ – Νιμς
  • Πέλιστερ – ΑΕΚ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ