Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Premier League: Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ με φόντο μια θέση στην πρώτη προνομιούχο τετράδα του πρωταθλήματος ξεχωρίζει στις αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής της Premier League, με τους αγώνες να γίνονται το προσεχές τριήμερο (12-14/3).

 

Η αυλαία ανοίγει αύριο Σάββατο στις 14:30 στο Φάλμερ με την Μπράιτον να υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι έχουν υποχωρήσει στη 13η θέση με 33 βαθμούς και θέλουν να σπάσουν το αρνητικό σερί των τεσσάρων διαδοχικών ηττών ενώ αντίθετα οι «κόκκινοι» θα παλέψουν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στη 2η θέση με 63 βαθμούς, 6 λιγότερους από τη Σίτι αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Λίγο αργότερα, στις 17:00, η Μπρέντφορντ θα αντιμετωπίσει στο Brentford Community Stadium την Μπέρνλεϊ. Οι «μέλισσες» έχουν 27 βαθμούς και βρίσκονται στην 15η θέση από την οποία τους δίνεται η ευκαιρία αύριο να ανέβουν, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι 18οι με 21 βαθμούς και μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αύριο στις 19:30 διεξάγεται η πολύ σπουδαία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ. Και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς της νίκης για να συνεχίσουν να ονειρεύονται την 4η θέση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν το σχετικό πλεονέκτημα όντας στην 5η θέση με 47 βαθμούς με την Τότεναμ να έχει 45 βαθμούς στην 7η θέση αλλά και 2 παιχνίδια λιγότερα.

Την Κυριακή στις 16:00 η Τσέλσι θα φιλοξενήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ τη Νιουκάστλ. Οι «μπλε» του Λονδίνου είναι σταθερά στην 3η θέση με 56 βαθμούς χωρίς να απειλούν αλλά ούτε και να απειλούνται άμεσα. Βέβαια δεν έχουν χάσει τις μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για τον τίτλο, ενώ οι «ανθρακωρύχοι» είναι πολύ ανεβασμένοι τελευταία και με συνεχόμενες νίκες έχουν σκαρφαλώσει στην 14η θέση φτάνοντας τους 31 βαθμούς.

Την ίδια ώρα στο Έλαντ Ρόουντ η Λιντς θα αντιμετωπίσει τη Νόριτς. Οι γηπεδούχοι είναι αρκετά χαμηλά στην 16η θέση με 23 βαθμούς ενώ τα «καναρίνια» δεν μπορούν να αποφύγουν την τελευταία θέση στην οποία βρίσκονται με 17 βαθμούς.

Επίσης την Κυριακή στις 16:00 η Έβερτον θα υποδεχθεί στο Γκούντισον Παρκ τη Γουλβς. Οι «εφοπλιστές» έχουν 22 βαθμούς και μέχρι στιγμής κρατιούνται οριακά στη μεγάλη κατηγορία, αφού είναι στην 17η θέση, σε αντίθεση με τους «Λύκους» που είναι στην 8η θέση με 43 βαθμούς.

Την Κυριακή στις 16:00 θα γίνει η σέντρα και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου όπου θα αναμετρηθούν η Γουέστ Χαμ και η Άστον Βίλα. Τα «σφυριά» είναι στην 6η θέση με 45 βαθμούς και οι «χωριάτες» στην 9η με 36 βαθμούς.

Την ίδια ώρα στο St. Mary’s Stadium η Σαουθάμπτον θα φιλοξενήσει την Γουότφορντ. Οι «Άγιοι» είναι στη μέση της βαθμολογίας και τη 10η θέση έχοντας συγκεντρώσει 35 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι στην 19η και προτελευταία με 19 βαθμούς.

Την Κυριακή στις 18:30 η Άρσεναλ θα υποδεχθεί στο Έμιρεϊτς την Λέστερ σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι «κανονιέρηδες» με τις τελευταίες διαδοχικές νίκες τους έχουν ανέβει στην 4η θέση με 48 βαθμούς και θα επιδιώξουν να παραμείνουν εκεί, ενώ οι «αλεπούδες» είναι στη 12η θέση με 33 βαθμούς.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα στις 22:00 στο Selhurst Park Stadium όπου η Κρίσταλ Πάλας θα φιλοξενήσει την Μάντσεστερ Σίτι. Οι γηπεδούχοι είναι στην 11η θέση με 33 βαθμούς και δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με μία θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα η Σίτι είναι και θέλει να μείνει πρώτη. Οι «Πολίτες» έχουν συγκεντρώσει 69 βαθμούς αλλά νιώθουν την ανάσα της δεύτερης Λίβερπουλ που ακολουθεί 6 βαθμούς πίσω, έχοντας και αγώνα λιγότερο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο 12/3

  • 14:30  Μπράιτον – Λίβερπουλ
  • 17:00  Μπρέντφορντ – Μπέρνλεϊ
  • 19:30  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ

Κυριακή 13/3

  • 16:00  Τσέλσι – Νιουκάστλ
  • 16:00  Λιντς – Νόριτς
  • 16:00  Έβερτον – Γουλβς
  • 16:00  Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα
  • 16:00  Σαουθάμπτον – Γουότφορντ
  • 18:30  Άρσεναλ – Λέστερ

Δευτέρα 14/3

  • 22:00  Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ