Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανάμεσα στις κλήσεις του Πογέτ για την Εθνική Ελλάδος ο Χρήστος Κουρφαλίδης (Video)

Σήμερα το απόγευμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος Γκουστάβο Πογέτ, ανακοίνωσε τους ποδοσφαριστές που κάλεσε για τα δύο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο 19χρονος πολλά υποσχόμενος κεντρικός μέσος Χρήστος Κουρφαλίδης ο οποίος αγωνίζεται στην Ιταλική Κάλιαρι και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος.


Ποιος είναι όμως ο 19χρονος Χρήστος Κουρφαλίδης ; 

Ο γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου του 2002 Κουρφαλίδης, είναι από τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Μακεδονικό Λήτης ομάδα της ΕΠΣΜ. Εκεί έδειξε από νωρίς το ταλέντο του και ξεχώριζε όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδου για το ήθος του. Είναι ένα προσγειωμένο παιδί που έχει πολύ όρεξη για να παίξει ποδόσφαιρο και το όνειρό του να κάνει καριέρα στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε.
Τον Οκτώβριο του 2018 εντάχθηκε στην Ιταλική Κάλιαρι, ενώ μέχρι και τότε είχε καταφέρει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος με την Μικτή Νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας. Επίσης είχε καταφέρει να κληθεί και στην Εθνική Ελλάδος Κ17.

Με τη φανέλα του Μακεδονικού Λητής

Το 2019 ο 19χρονος κεντρικός μέσος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Φότζια(24 συμμετοχές), για να επιστρέψει το 2020 στην Κάλιαρι και να κερδίσει με το σπαθί του τη φανέλα βασικού με την U21 της ιταλικής ομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

Το επαγγελματικό ντεμπούτο για τον Κουρφαλίδη με την πρώτη ομάδας της Κάλιαρι στη Serie A, πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου όταν και μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι απέναντι στην Φιορεντίνα. Πριν το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα Ιταλίας, κατέγραψε και 2 συμμετοχές στο Κύπελο Ιταλίας με την Κάλιαρι κόντρα στην Σασουόλο και την Τσιταντέλα.
Πλέον μέχρι και σήμερα μετράει 4 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα(152′), δείχνοντας έτσι οτι βρήσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Με την U21 της Κάλιαρι όπου αγωνίζεται ως βασικός, έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του καθώς μετράει μέχρι στιγμής 41 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ.

Μάλιστα, ο προπονητής του Βάλτερ Ματζάρι έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως ο Κουρφαλίδης είναι ένας μοντέρνος χαφ που συνδυάζει τα αθλητικά προσόντα με την τεχνική κατάρτιση και την ωριμότητά του. Δε διστάζει επίσης να μπαίνει δυνατά σε μαρκαρίσματα διεκδικώντας την μπάλα.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ