Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κέρδισε την Βοσνία και κοιτάει το Παγκόσμιο η Ελλάδα

Την νίκη με 24-17 επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνη πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης (16/3) στη Χαλκίδα η Εθνική Ελλάδος των ανδρών στο χάντμπολ για την πρώτη φάση των πλέι-οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023. Η γαλανόλευκη αποστολή είχε τέσσερις συνεχόμενες ήττες από τους Βόσνιους με την τελευταία νίκη να ήταν στις 21 Ιανουαρίου του 2006 όταν η Ελλάδα κέρδισε με 31-28 .

Με πρωταγωνιστή τον Χαράλαμπο Μάλλιο και τον τερματοφύλακα Πέτρο Μπουκοβίνα με τις δεκαεπτά (17) αποκρούσεις η Εθνική Ελλάδος πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Βοσνίας και έχει ένα μεγάλο προβάδισμα που πρέπει να εκμεταλλευτεί στο επαναληπτικό αγώνα του Σαββάτου 19 Μαρτίου στην πόλη Τούζλα .

Με γκολ του Χαράλαμπου Μάλλιου άνοιξε το σκορ αλλά άμεσα απάντησαν οι Βόσνιοι με σύμμαχο τον τερματοφύλακα τους Μπέντζιαμιν Μπούριτζ επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Η ελληνική αποστολή βρήκε αποθέματα και αντίπαλα δίχτυα μέσω αντεπιθέσεων και σκληρή άμυνα σπάζοντας τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και στέλνοντας την Εθνική Ελλάδος στα αποδυτήρια με προβάδισμα 10-8.

Όπως το πρώτο έτσι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ του Μάλλιου ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ καθώς ο 35χρονος αθλητής της Εθνικής και του Διομήδη Άργους σημείωσε δεκατρία (13) τέρματα .

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στην πόλη Τούζλα της Βοσνίας, περίπου εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σεράγεβο και όποια ομάδα περάσει στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει για τον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ το Μαυροβούνιο στα μέσα Απριλίου στοχεύοντας να βρεθεί στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2023 που θα διεξαχθεί από τις 11 έως 29 Ιανουαρίου σε τέσσερις (4) πόλεις της Πολωνίας και πέντε (5) της Σουηδίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ